Καταγγέλλουν γνωστό ηθοποιό για βιασμούς κατά συρροή
2 years, 5 months ago
6

Επτά γυναίκες καταγγέλλουν 40χρονο ηθοποιό, κατηγορώντας τον για σεξουαλική κακοποίηση. Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για έναν ακόμη γνωστό ηθοποιό που θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς τέσσερις γυναίκες τον έχουν καταγγείλει για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ακόμη τρεις, με μαρτυρικές τους καταθέσεις, έχουν περιγράψει πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους από τον ίδιο.

Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ

Οι καταγγέλλουσες έχουν ήδη καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, που χειρίζεται πλέον συνολικά την υπόθεση, να καλεί τον 40χρονο να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Είχαν προηγηθεί, μέσω του δικηγόρου τους, Πέτρου Πανταζή, τα αιτήματα των τεσσάρων γυναικών που τον έχουν μηνύσει προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για συνένωση των δικογραφιών που χειρίζονταν δύο διαφορετικοί εισαγγελείς και επίσπευση της έρευνας, καθώς υφίσταται κίνδυνος παραγραφής κάποιων εκ των πράξεων, που φέρεται να τελέστηκαν το 2008.

Τα όσα καταγγέλλουν οι γυναίκες, η μία εκ των οποίων αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά τον βιασμό της, σοκάρουν, καθώς περιγράφουν επανειλημμένη σεξουαλική κακοποίησή τους με χρήση ακραίας βίας από τον ηθοποιό.

Χειριστικός ο ηθοποιός

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 11 Ιουλίου από μια γνωστή σήμερα ηθοποιό, που έχει λάβει και διακρίσεις στο εξωτερικό, καθώς και από τη μικρότερη αδελφή της. Οταν βιάστηκαν, ήταν και οι δύο ανήλικες.

Σύμφωνα με την κατάθεση της πρώτης, γνωρίστηκε με τον ηθοποιό τον Μάιο του 2008 στο πλαίσιο μιας παράστασης στην οποία συμμετείχε μαζί με τη μητέρα της ως κομπάρσος. Αν και από την αρχή τής έκανε συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, η κοπέλα, ανυποψίαστη για τη συνέχεια, διατήρησε επαφή μαζί του, θεωρώντας ευκαιρία το γεγονός ότι εκείνος ήταν ήδη ηθοποιός και θα τη συμβούλευε, όπως νόμιζε, για τη μετέπειτα πορεία της στον χώρο του θεάτρου.

Ταυτόχρονα, όπως λέει, κολακευόταν και από το ενδιαφέρον που της έδειχνε, καθώς ήταν μόλις 15 ετών. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε περί τα μέσα Ιουλίου του 2008, στο σπίτι του ηθοποιού.

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την μπαλκονόπορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε… Αισθάνθηκα αηδία και ντροπή. Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι ο εγκαλούμενος, όντας ένας άνθρωπος χειριστικός, με τεράστια ευχέρεια λόγου και εκμεταλλευόμενος την παιδική, ουσιαστικά, ηλικία μου, κατόρθωσε να με πείσει ότι αυτό που συνέβη ήταν κάτι που εγώ ενδόμυχα ήθελα! Τρεις ημέρες μετά, ήτοι τέλη Ιουλίου 2008, ενώ βρισκόμασταν σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα, με βίασε για δεύτερη φορά. Με εξανάγκασε σε δημόσιο χώρο να υποστώ πρωκτικό σεξ, ενώ εγώ δεν ήθελα…

Οσο κι αν αυτό φαίνεται, τώρα, ακατανόητο, νόμιζα τότε ότι μάλλον έτσι ήταν οι σχέσεις, τον ερωτεύτηκα και συνάψαμε ερωτικό δεσμό. Δυστυχώς, βίωσα μια τοξική και κακοποιητική σχέση, τόσο ψυχολογικά όσο και ερωτικά-σεξουαλικά. Ο εγκαλούμενος με πίεζε να υπομένω πράγματα που δεν ήθελα. Ασκούσε σωματική βία επάνω μου κατά τη διάρκεια της ερωτικής μας επαφής, χτυπώντας με στο πρόσωπο και στο υπόλοιπο σώμα μου, σε σημείο που μάτωνα στα γεννητικά μου όργανα. Κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής επαφής λιποθύμησα, καθόσον εκείνος με έσφιγγε με τα χέρια του στον λαιμό.

Οταν επανήλθα, εκείνος συνέχιζε την ερωτική πράξη μόνος του. Αντιλαμβανόμενη πλέον ότι όλα αυτά δεν αποτελούν “φυσιολογική σχέση”, τον Μάιο του 2013, μετά από δική μου πρωτοβουλία, διέκοψα τη σχέση μας. Τον Ιούλιο του 2013 κι ενώ είχα συνάψει νέα σχέση με καινούργιο σύντροφο, ο εγκαλούμενος με περίμενε κάτω από το σπίτι του νέου φίλου μου, στην Αθήνα. Από εκεί, με τη βία, με επιβίβασε στη μοτοσικλέτα του, με μετέφερε στο σπίτι του, όπου και με βίασε για ακόμα μία φορά».

Στο ερώτημα γιατί σιώπησε και αποφάσισε να μιλήσει τώρα, απαντά: «Φοβόμουν εκείνον, φοβόμουν την κοινωνική κατακραυγή, φοβόμουν τον αντίκτυπο που θα επέφερε η ιστορία μου στον επαγγελματικό μου χώρο και ντρεπόμουν τους γονείς μου. Οταν, όμως, γυναίκες και άνδρες, δυνατότεροι ψυχικά από εμένα, πήραν την πρωτοβουλία και κατήγγειλαν τις πράξεις που υπέστησαν, από “ανθρώπους” ίδιου μορφώματος με τον εδώ εγκαλούμενο, άντλησα δύναμη και μπόρεσα να αποτυπώσω σε χαρτί αυτά που μου συνέβησαν, ερχόμενη ενώπιόν σας».

Το συγκλονιστικότερο, όμως, όλων και αυτό που βασικά την ώθησε να τα αποκαλύψει όλα στη Δικαιοσύνη ήταν, όπως λέει, το ότι έμαθε πως ο ηθοποιός κακοποίησε και τη μικρότερη αδελφή της, αλλά και ότι είχε τελέσει παρόμοιες γενετήσιες πράξεις και εις βάρος άλλων κοριτσιών.

Απόπειρα αυτοκτονίας

Η αδελφή της, στη δική της κατάθεση, αναφέρει πως τον γνώρισε τέλη Αυγούστου του 2008 στην Αθήνα, σε ηλικία 14 ετών κι ενώ εκείνος ήταν 27. «Εκείνη την περίοδο είχα αρκετά ψυχολογικά προβλήματα και αναζητούσα την αποδοχή του περίγυρού μου. Ο εγκαλούμενος έδειξε από την αρχή ότι επιθυμούσε να με γνωρίσει και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου…». Λίγες ημέρες μετά, επικοινώνησε μαζί της και την κάλεσε σπίτι του για φαγητό. Εκεί δέχθηκε την πρώτη επίθεση.

«Μαρμάρωσα, δεν καταλάβαινα τι γινόταν. Με πήραν τα κλάματα και άρχισα να φωνάζω και τότε σταμάτησε. Είχε ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του ένα πλατύ χαμόγελο, σαν να χαιρόταν που φοβόμουν, που ήμουν αδύναμη και που έκλαιγα. Μου είπε πως δεν έγινε κάτι κακό, να μη νιώθω άσχημα και να μην πω σε κανέναν τι συνέβη…».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnew

enikos.gr