Κατέβασαν οικογένεια από το αεροπλάνο επειδή το 2χρονο παιδί τους δεν φορούσε μάσκα
2 years, 5 months ago
6

To παιδάκι σπάραζε στο κλάμα και δεν ήθελε να φορέσει μάσκα

Με συνοπτικές διαδικασίες και με εντολή του πιλότου, η εταιρία «Lufthansa» κατέβασε από το αεροπλάνο μια οικογένεια επειδή το μόλις 2 ετών παιδί τους δεν ήθελε να φορέσει προστατευτική μάσκα.

Η οικογένεια που επέστρεφε στις ΗΠΑ από το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης έχασε την πτήση της καθώς σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρίας, το παιδάκι τους έπρεπε να τηρήσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τα οποία οι επιβάτες άνω των δυο ετών πρέπει να φορούν μάσκα μέσα στο αεροπλάνο. Από πλευρά της η εταιρίας επιβεβαίωσε το περιστατικό μέσω του εκπροσώπου της: «Επιβεβαιώνουμε ότι μια οικογένεια στην εν λόγω πτήση αρνήθηκε να επιβιβαστεί με το παιδί της να φοράει μάσκα».

Ο πατέρας του παιδιού Αλεξάντερ Παντουρέβιτς δήλωσε στην Bild: «Μία αεροσυνοδός μας συνόδευσε μέχρι τον πιλότο. Αυτός προσπάθησε να πείσει τον γιο μου Γιάκομπ να φορέσει μάσκα. Αλλά δεν τα κατάφερε. Τότε ένας ένστολος άνδρας μας συνόδευσε έξω από το αεροπλάνο. Έπαθα σοκ, σαν να με κτύπησε σφαίρα. Από πότε τα παιδιά δύο ετών πρέπει να φορούν μάσκα;» ρωτάει ο πατέρας του παιδιού.

Την ίδια στιγμή, ένας επιβάτης της πτήσης που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό, υπερασπίστηκε την οικογένεια εξηγώντας ότι το μωρό έκλαιγε και δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα: «Οι γονείς προσπάθησαν απαλά να βάλουν μάσκα στο παιδί. Ο μικρός όμως αντέδρασε κι άρχισε να κλαίει. Κατά την άποψή μου, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα οι γονείς» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

newsbreak.gr