Κιρίλ Μπουντάνοφ: «Ο Πούτιν θα πεθάνει πολύ σύντομα»
1 year, 3 months ago
6

 O Ουκρανός αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών επικαλέστηκε ανθρώπινες πηγές πολύ κοντά στον Ρώσο Πρόεδρο.

«ΟΠούτιν έχει καρκίνο και θα πεθάνει σύντομα». Αυτό υποστήριξε o αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του ουκρανικού στρατού Κιρίλ Μπουντάνοφ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC και μάλιστα επικαλέστηκε «ανθρώπινες πηγές κοντά στον πρόεδρο Πούτιν».

Το γεγονός πάντως είναι πως οι φήμες ότι ο πρόεδρος Πούτιν είναι άρρωστος έχουν κάνει (αρκετές φορές)  τον γύρο του κόσμου, όμως για πρώτη φορά ο Ουκρανός αξιωματούχος εμφανίζεται τόσο βέβαιος ότι ο χρόνος ζωής που απομένει στον Βλαντίμιρ Πούτιν είναι λίγος. Επίσης αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του ότι η Ουκρανία έχει πληροφοριοδότες που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο.

Παράλληλα, παραδέχτηκε έμμεσα ότι η Ουκρανία σχετίζεται με τις επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις εντός της επικράτειας της Ρωσίας, ενώ αναμένει νέα πλήγματα στα βάθη της ρωσικής επικράτειας, αλλά δεν παραδέχθηκε την εμπλοκή της χώρας του σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρωτήθηκε για τα πλήγματα σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις (τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον τρεις παρόμοιες επιθέσεις, η τελευταία στις 26 Δεκεμβρίου), ωστόσο είπε (μιλώντας στα αγγλικά) ότι δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα παρά μόνο μετά τον τερματισμό του πολέμου, όμως δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος».  Στο ερώτημα, αν κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο μέλλον, απάντησε λέγοντας «Ναι, νομίζω». Η δημοσιογράφος τον ρώτησε στη συνέχεια διερευνητικά: «Στα βάθη της επικράτειας της Ρωσίας;» «Όλο και πιο βαθιά, πιο βαθιά» απάντησε ο Μπουντάνοφ χαμογελώντας.