Κοροναϊός- Εξαδάκτυλος: Πώς μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα
2 years, 10 months ago
6

«Είναι ο μόνος τρόπος για να αξιοποιηθεί το εργαλείο αυτό, αν το χρησιμοποιούμε σωστά» σχολίασε για τα self test σε εργαζόμενους ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και παρατήρησε ότι «μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να έχουμε καλή πορεία που αποτυπώνεται και στα στοιχεία».

Τόνισε ωστόσο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι «όσοι είναι αρνητικοί δεν πρέπει να θεωρούν ότι είναι ασφαλείς, πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων και ιδιαίτερα στις μετακινήσεις σε 24ώρη βάση, είπε ότι στην Επιτροπή, που συνεχίζει κάθε Παρασκευή τις συνεδριάσεις της, «θα τα δούμε όλα» και επεσήμανε ότι, «στόχος είναι η πλήρης απελευθέρωση της κοινωνίας, να φτάσουμε σε ένα σημείο που δεν θα έχουμε περιορισμούς».

Κληθείς ωστόσο να απαντήσει στο πότε θα γίνει αυτό, είπε ότι δεν μπορεί να το προσδιορίσει χρονικά. «Εξετάζουμε το σύνολο των δραστηριοτήτων, δεν υπάρχει δρόμος» συμπλήρωσε σχετικά.

Τέταρτο κύμα

Ερωτηθείς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την πιθανότητα τέταρτου κύματος παρατήρησε ότι από το άνοιγμα των Λυκείων και μετά φαίνεται ότι συμπεριφερόμαστε αλλιώς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μπορούμε να αποφύγουμε ένα τέταρτο κύμα».

«Εμβολιαζόμενοι και τηρώντας τα μέτρα» ξεκαθάρισε ερωτηθείς πώς θα ανακοπεί το τέταρτο κύμα.

«Αυτή τη στιγμή οι εμβολιασμοί τρέχουν με 3 εκατομμύρια τσιμπήματα το μήνα, αν χρειαστεί, μπορεί να αυξηθεί. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουμε χοντρικά 6,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους» κατέληξε.

in.gr