Κύπρος: Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση – «Νιώθω φριχτά»
2 years, 10 months ago
6

Στις αναρτήσεις της στο Facebook, το 39χρονο μοντέλο έγραφε πόσο άσχημα ένιωσε μετά την πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca, επισημαίνοντας ότι ήταν άρρωστη τις επόμενες ημέρες

Χρήματα για την κηδεία της 39χρονης Βρετανίδας Stephanie Dubois συγκεντρώνουν φίλοι της στην Κύπρο.

Η Stephanie πέθανε χθες από θρόμβωση που υπέστη μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η Dubois εργαζόταν ως μοντέλο και είχε κάνει σημαντική πορεία στον χώρο τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Κύπρο που ζούσε τα τελευταία χρόνια.

Stephanie4

Είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου και σε αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γράψει ότι δεν αισθανόταν καλά. «Νιώθω φριχτά», έγραφε χαρακτηριστικά.

Αρχικώς μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πάφου, αλλά όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε στην Λευκωσία με εγκεφαλική αιμορραγία. Το κυπριακό υπουργείο Yγείας έχει αποστείλει στον Ευρωπαίκό Οργανισμό Φαρμάκων όλα τα σχετικά στοιχεία ώστε να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση σε σχέση με τον θάνατο της 39χρονης και το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο Marc Bergmann φωτογράφος της Stephanie σε ανάρτηση του στο facebook έγραψε πως, «η Stephanie ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό μοντέλο για μένα, ήταν μια φίλη, ένα σοβαρό και αστείο άτομο, και στη δουλειά της μια υπέροχη επαγγελματίας. Θα μου λείψει, αλλά ελπίζω να την κρατήσω ζωντανή με τις φωτογραφίες της και να την κρατήσω στην καρδιά μου για πάντα».

Stephanie1
Stephanie2

Ο θάνατος της 39χρονης και ακόμα τρία κρούσματα θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να ακυρώνουν τα ραντεβού εμβολιασμού, ενώ άλλες δεν προσέρχονται να κάνουν την δεύτερη δόση. Παράλληλα επιδεικνύεται ελάχιστο ενδιαφέρον από νέες γυναίκες για εμβολιασμό παρά το ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες διαθέσιμα εμβόλια.