Λάρισα – Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του προϊσταμένου που κατηγορείται για βιασμό εκπαιδευτικού
2 years, 5 months ago
6

Σε μια σοβαρή καταγγελία έχει προχωρήσει εκπαιδευτικός στη Λάρισα, που κατηγορεί τον προϊστάμενό της για βιασμό. Η γυναίκα έχει υποβάλει μήνυση ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

  • Διαβάστε επίσης: Λάρισα – Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού εκπαιδευτικού από προϊστάμενό της

Όπως έγινε γνωστό ο προϊστάμενος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ ανέθεσε στον Αλέξη Κούγια την υπεράσπισή του. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ποινικολόγου, ο εντολέας του όχι μόνο αρνείται τα όσα καταγγέλλει η 44χρονη, αλλά έχει σκοπό να κινηθεί νομικά εναντίον της για προσβολή προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμηση αξιώνοντας και αποζημίωση. Το ίδιο θα πράξει και εναντίον «οιουδήποτε τον συκοφάντησε, δημοσιοποιώντας εντελώς παράνομα το περιεχόμενο της ψευδούς και συκοφαντικής μηνύσεως, για την τύχη της οποίας αρμόδιοι να αποφανθούν είναι μόνο ο Εισαγγελέας που θα τη μελετήσει και οι Δικαστές που θα την κρίνουν, αφού όμως προηγουμένως λάβουν γνώση όλων των παραμέτρων της υποθέσεως και ειδικά της σκοπιμότητος που εξυπηρετεί τόσο η υποβολή της μηνύσεως, όσο και κυρίως η δημοσιοποίησή της, ενώ αυτή απαγορεύεται, αφού η υπόθεση βρίσκεται στην προανάκριση και αυτή τη στιγμή διερευνάται η βασιμότητά της».

  • Διαβάστε επίσης: Λάρισα – Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση βιασμού εκπαιδευτικού από τον προϊστάμενό της

Μήνυση και στον δικηγόρο της καταγγέλλουσας

Όπως αναφέρεται ακόμα «στον κ. Κούγια δόθηκε εντολή επίσης όπως συντάξει μήνυση, αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος και πειθαρχική αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Λαρίσης εις βάρος του δικηγόρου της καταγγελλούσης, ο οποίος κατά παράβαση του πειθαρχικού κώδικα δικηγόρων και του νομικά κατοχυρωμένου πλέον τεκμηρίου αθωότητας, όχι μόνο δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της μηνύσεως, διότι επίσης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κ. προϊσταμένου της καταγγελλούσης, αλλά προέβη και σε προσωπικές δηλώσεις κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων».

 

in.gr