Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Eίμαι θυμωμένη – Δεν έχω λεφτά για το μνημόσυνο του πατέρα μου»
2 years, 5 months ago
6

Η κόρη του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη ξεσπά ακόμα μια φορά για τον τόπο ταφής του πατέρα της

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προκειμένου να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» στο οποίο κάνει αναφορές από την παιδική της ηλικία ως κόρη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Η ίδια σχολίασε ότι το βιβλίο σχετίζεται με τον ψυχισμό της ως μικρό παιδί ενώ εμπεριέχει συναισθήματα που βίωνε ως κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία ζούσε δίπλα σε έναν τόσο «μεγάλο, σπουδαίο και βασανισμένο» όπως είπε άνθρωπο.

Με αφορμή την ένστασή της να κηδευτεί ο πατέρας της στην ιδιαίτερη πατρίδα του, παρά την επιθυμία του, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε σύμφωνα με το reportal.gr: «Είμαι πάρα πολύ θυμωμένη γιατί δεν κατάφερα να κλάψω τον πατέρα μου και να είναι δικός μου ο πατέρας, δικός μου ο τάφος του, να τον σκουπίσω, να του βάλω λουλουδάκια, να του ανάψω ένα καντήλι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είναι άλλοι. Υπάρχουνε πολλοί άλλοι που ασχολούνται με το Μίκη Θεοδωράκη. Ε, τι να πω; Είναι λυπηρό».

«Καρακιτσαριό» όσα γίνονται με τον Νίκο Κουρή

Η ίδια σχολίασε όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες ημέρες με τον Νίκο Κουρή που υποστηρίζει ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και της τότε οικιακή βοηθού του, η Μαργαρίτα που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το όνομά του, έκανε λόγο για «δήθεν γιο» που εμφανίστηκε για να διεκδικήσει μερίδιο στην περιουσία του (παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται αυτόν τον ισχυρισμό) και χαρακτήρισε «καρακιτσαριό που δεν ταιριάζει σε μας» τα όσα έχουν διαδραματιστεί.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη μάλιστα, εξέφρασε την αδυναμία της να παραβρεθεί στο  μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του πατέρα της το οποίο θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο: «Δεν μπορώ να πάω στον τάφο του. Και δεν ξέρω αν θα πάω το Σάββατο στο μνημόσυνο. Δεν νομίζω ότι θα πάω. Πώς θα πάω; Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να πάω. Εν πάση περιπτώσει θέλω να πω ότι δεν έχω καταλάβει πώς πεθαίνει ένας πατέρας. Το κατάλαβα μόλις τον είδα το πρωί που πέθανε. Εκεί το κατάλαβα μέχρι που τον πήρανε στο ψυγείο στο Α νεκροταφείο και έζησα όλο αυτό το δράμα που ζει κάθε κόρη και κάθε γιος. Μετά, τον πήρανε, αρχίσαν τα δικαστήρια και σαν να είναι κάτι ξένο» ανέφερε.

newsbreak.gr