Ματίνα Παγώνη: Δέχομαι σοβαρές απειλές
2 years, 6 months ago
6

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς  του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ότι η ΕΔΕ έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε δύο ημέρες για την υπόθεση της Καρδίτσας και τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

“Το θέμα του Κέντρου Υγείας έπρεπε να είχε κλείσει ήδη, η ΕΔΕ έπρεπε να είχε τελειώσει μέσα στο Σαββατοκύριακο” τόνισε.

“Αυτό που έγινε στην Καρδίτσα είναι έγκλημα. Από αυτούς που πήραν τα πιστοποιητικά ένας να ήταν ασυμπτωματικός σκεφτείτε σε πόσο κόσμο θα μπορούσε να μεταδώσει τον ιό” είπε η κ. Παγώνη.

Μάλιστα αποκάλυψε πως δέχεται σοβαρές απειλές στο κινητό της, αλλά αυτό όπως δήλωσε δεν την εμποδίζει να βγαίνει και να ενημερώνει τον κόσμο.

“Έχω τις απειλές και στο τηλέφωνο. Βγαίνω και ενημερώνω. Οι διαδικασίες είναι οι εξής, πας στο αστυνομικό τμήμα και στον ιατρικό σύλλογο, το καταγγέλλω και αποφασίζω ή συνεχίζω να ενημερώνω ή πάω σπίτι μου. Το να το συζητάμε ότι δέχομαι απειλές, όλοι δεχόμαστε απειλές” περιέγραψε.

“Δέχομαι μηνύματα, και στο τηλέφωνο είναι σοβαρές οι απειλές. Το θέμα είναι ποιος τις λαμβάνει υπόψιν του. Δεν με ενδιαφέρουν, προχωράω μπροστά. Δεν πήγα στην αστυνομία” συμπλήρωσε.

“Δεν έχει νόημα” σημείωσε.

Ποιοι γιατροί έχουν δεχθεί απειλές

Απειλές ακόμη και για τη ζωή τους υποστηρίζουν ότι έχουν δεχτεί επιστήμονες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχουν εκφράσει δημοσίως τις θέσεις τους.«Θα σε σπάσω στο ξύλο», «θα σε βρω όπου κι αν κρυφτείς», υβριστικά μηνύματα και βωμολοχίες, αλλά και κατάρες τύπου «να πεθάνεις» είναι μερικά από όσα καταγγέλλουν στα «ΝΕΑ» ότι τους λένε κατά καιρούς.

Μόσιαλος: Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα

«Λαμβάνω απειλητικά μηνύματα μία με δύο φορές την εβδομάδα, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι από τρολ» λέει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος προσθέτει:

απειλές σε Μόσιαλο

«Προσωπικά δεν δίνω σημασία, ούτε με ενοχλούν. Τα διαβάζω για να βλέπω τα επιχειρήματα που έχουν αυτοί που τα αποστέλλουν. Φαντάζομαι άλλοι που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα, ενοχλούνται και είναι λογικό».

Λαζανάς για απειλές: Μου έλεγαν ότι “θα μου βγάλουν τα μάτια”

Ανάμεσα στα… θύματα είναι και ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Μάριος Λαζανάς. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι κατά το προηγούμενο πανδημικό κύμα δέχτηκε τηλεφωνήματα στα οποία τον… ενημέρωναν «ότι θα του βγάλουν τα μάτια».

απειλές σε Λαζανά

Θυμάται, μιλώντας στα «ΝΕΑ» ότι εκτός από τηλεφωνήματα έχει γίνει δέκτης και απειλητικών mail, «με αφορμή κυρίως τη δημόσια θέση που είχα πάρει για τη Θεία Κοινωνία».

«Δεν απειλούσαν όμως τη ζωή μου, όπως έχει συμβεί με άλλους συναδέλφους» συνεχίζει και εκτιμά ότι πρόκειται για ακραίους ανθρώπους, οι οποίοι επικοινωνούν τη διαφωνία τους ή τις απόψεις τους με ακραίο τρόπο.

Τι λέει ο Τζανάκης για τις απειλές

«Τα απειλητικά μηνύματα, γράμματα ή ο,τιδήποτε άλλο αποτελούν μια θλιβερή μειοψηφία ανθρώπων και ατόμων που στην ουσία δείχνουν μια αντιανθρώπινη και αντικοινωνική στάση γύρω από αυτό που βιώνουμε» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Προσωπικά δεν τα λαμβάνω υπόψη» υπογραμμίζει ο ίδιος, ο οποίος τα αντιμετωπίζει όλα αυτά με ψυχραιμία.

 

enikos.gr