Μιχαήλ Ζολώτας : Συνελήφθη ο εφοπλιστής για υπόθεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ
3 years, 1 month ago
6

Το 2016, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του 47χρονου εφοπλιστή στην Κύπρο,

Έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά,  συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην εφοπλιστής Μιχαήλ Ζολώτας,  για υπόθεση 96εκ. ευρώ.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις από το Πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μία για το αδίκημα «κοινώς επικίνδυνη βλάβη» και οι άλλες τρεις για «εισφορές».

Το 2016, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε αποφασίσει την έκδοση του 47χρονου εφοπλιστή στην Κύπρο, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει οι κυπριακές αρχές εναντίον του, ως σχετιζόμενου στις υποθέσεις Βγενόπουλου.

Οι κυπριακές αρχές εκζητούσαν τον προφυλακισμένο εφοπλιστή προκειμένου να δικαστεί για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κ.α.

Σύμφωνα με άρθρο του newmoney, την περασμένη εβδομάδα: «Δικαιώθηκε η Τράπεζα Πειραιώς από δικαστήριο του Λονδίνου αναφορικά με την απαίτηση ύψους 96 εκατ. δολ. που είχε έναντι του πρώην εφοπλιστή Μιχαήλ Σ. Ζολώτα. Ένα ποσό που αφορά σε δάνειο που είχε χορηγηθεί απ’ τη Marfin Egnatia στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Grand Anemi, συμφερόντων του κ. Ζολώτα. Ο τελευταίος πάντως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο».

Η ποινική φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής είναι 3 χρόνια και 6 μήνες.

Η συνολική χρηματική ποινή αναμένεται στα 6.900 ευρώ.

Ο κ. Ζολώτας κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς.

in.gr