Μητροπολίτης Χρυσόστομος – Οποιος παπάς δεν εμβολιάζεται να πηγαίνει σπίτι του
2 years, 7 months ago
6

Κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού τάχθηκε για μια ακόμη φορά ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, ζητώντας επιπλέον να πηγαίνει σπίτι του όποιος παπάς δεν εμβολιάζεται.

«Δεν είναι προσωπικό…»

Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Χρυσόστομος στο ioniantv.gr, αναφέρθηκε στα «λόγια του Πατριάρχη μας που είπε προχθές σε μία συνέντευξη ότι το προσωπικό σου θέμα είναι δική σου υπόθεση, αλλά αν αρρωστήσεις δεν είναι προσωπικό…»

«Αφορά την οικογένειά σου, την κοινωνία, τους διπλανούς και το κράτος, επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα τα νοσοκομεία να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργούνται. Επομένως δεν είναι μια προσωπική επιλογή που μπορείς να πεις έτσι γουστάρω. Αυτό αφορά και την κοινωνία, δεν είναι προσωπικό σου θέμα» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Δωδώνης.

«Για αυτό είχα πει και στον κ. Γεραπετρίτη και στον κ. Κικίλια, ο οποίος σήμερα ευτυχώς είναι υπουργός Τουρισμού, ότι θα πρέπει, με μια μονοκονδυλιά, όσοι μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, υποχρεωτικά να εμβολιαστούν. Τελεία και Παύλα. Εγώ προσθέτω και οι παπάδες πρώτοι και καλύτεροι! Και όποιος παπάς δεν εμβολιαστεί να πηγαίνει σπίτι του».

Η αποκάλυψη

Ο κ. Χρυσόστομος επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά καθώς «Δεν έχει δικαίωμα να έρχεται σε επαφή με κόσμο. Αυτοί που είναι αντίθετοι το πληρώνουν…» και αποκάλυψε ότι «Ηδη, παπάς είναι άρρωστος εδώ στη Ζάκυνθο και ανιψιός παπά είναι άρρωστος. Δεν είναι προς ωφέλεια των ψυχών και των ανθρώπων που είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετήσουμε».

Τα Στροφάδια και το ναυάγιο

Ο μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε επίσης στα εκκλησιαστικά μνημεία και τα Στροφάδια, κάνοντας επίθεση στη κα Κράτσα, και ενημέρωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Τουρισμού Β. Κικίλια για το θέμα του Ναυαγίου.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χρυσόστομου: