Μύκονος: «Βόμβες» Μπαλάσκα για τα κορονοπάρτι σε βίλες – «Πιο εύκολα βρίσκεις κόκα από coca cola»
2 years, 10 months ago
6

Σάλο έχει προκαλέσει η διοργάνωση κορονοπάρτι σε βίλες της Μυκόνου, το τελευταίο διάστημα. Αυτό όπως εξηγούν παράγοντες στην αγορά του νησιού, εκτός ότι είναι σε βάρος των τοπικών επιχειρήσεων, αποτελεί και μια υγειονομική βόμβα, καθώς τα κορονοπάρτι συνιστούν εστία υπερμετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με τον Ηρακλή Ζησιμόπουλου, πρόεδρο Σωματείου Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Μυκόνου, το πρόβλημα με τα παράνομα πάρτι είναι εδώ και αρκετα χρόνια, αλλά εντάθηκε ιδιαίτερα πέρυσι λόγω Covid.

Ο κ. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτά τα πάρτι όσο δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, νομικό πλαίσιο, όπως υπήρχε πέρσι για τις συναθροίσεις.

Σχολιάζοντας στο Mega, το θέμα των παράνομων πάρτι στην Μύκονο, ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της αστυνομίας είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτά τα πάρτι πιο εύκολα βρίσκεις να πιεις κόκα, παρά κοκακόλα».

Επαγγελματικά σωματεία της Μυκόνου, σε ανοιχτή επιστολή τους στον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς, καταγγέλλουν ότι τα ιδιωτικά πάρτι με 500 άτομα «δίνουν και παίρνουν», με φωτορυθμικά, dj, κλπ.

Για τις καταγγελίες των επαγγελματιών στη Μύκονο ρωτήθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι οι συγκεντρώσεις αυτές επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία και αν ο ιός εξαπλωθεί στο νησί, θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα. Μέτρα σημαίνουν κλείσιμο δραστηριοτήτων και μεγάλη οικονομική ζημιά εν μέσω τουριστικής περιόδου, σημείωσε

«Συζητάμε για την αυστηροποίηση του πλαισίου που θα κάνει ελέγχους το επόμενο διάστημα», είπε και πρόσθεσε πως θα δημιουργηθεί ειδική μονάδα για την αποτροπή των κορονοπάρτι στα νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα.Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επαγγελματίες του νησιού έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται τη στιγμή που δεν γίνονται πάρτι στις επιχειρήσεις τους και ευχήθηκε όσοι παρανομούν, να μην «ρίχνουν μετά ανάθεμα για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων».

in.gr