Νεκρός ο πρώην τραγουδιστής των Magic De spell, Νίκος Μαϊντάς!
22 days ago
6

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο έχει προκαλέσει ο θάνατος του πρώην μέλος του συγκροτήματος Magic De spell, Νίκου Μαϊντά.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από  διαδικτυακή φίλη του Νίκου, η οποία έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «Καλό ταξίδι», αφήνοντας να εννοηθεί πως ο γνωστός τραγουδιστής  δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Μάλιστα, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τα αίτια θανάτου του. 

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών, προσχώρησε στο συγκρότημα των Magic De spell ως μπασίστας τα δύο πρώτα χρόνια, ενώ στην πορεία πέρασε στην σύνθεση, τα πλήκτρα αλλά και στα φωνητικά.
Με το συγκρότημα των Magic De spell πραγματοποίησε πάνω από 500 συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία ενώ έγραψε και ερμήνευσε τραγούδια όπως το «Εμένα οι φίλοι μου» σε ποίηση Κατερίνας Γώγου, η «Όγλα», ο «Λύκος», η «Πεταλούδα», το «Κόκκινο». Το 2003, μεταξύ πολλών συναυλιών, εργάστηκε για τελευταία φορά με το συγκρότημα για την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου. Αρχές του 2004, ο Νίκος Μαϊντάς, αποχώρησε από τους Magic De spell έχοντας την εντύπωση ότι οι αλλαγές στην αρχική σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξαν την αρχική φιλοσοφία.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με τον Πάνο Κατσιμίχα και τον Μάνο Ξυδούς.