Νοσηλεύτρια αποκάλυψε τα τελευταία λόγια και το τι κάνουν οι άνθρωποι λίγο πριν πεθάνουν
2 years, 4 months ago
6

Τα τελευταία λόγια ετοιμοθάνατων αποκάλυψε η νοσηλεύτρια Τζούλι ΜακΦάντεν, με εμπειρία τουλάχιστον 15 χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στην «τελευταία αναλαμπή» που έχουν.

 

Μπορεί να έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες με τα τελευταία λόγια ανθρώπων λίγο πριν φύγουν από τη ζωή, ωστόσο, μία νοσηλεύτρια είναι το πιο κατάλληλο άτομο, αφού βρίσκεται στο πλευρό τους μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η Τζούλι ΜακΦάντεν, με 10ετή εμπειρία στο ICU, δούλεψε τα επόμενα πέντε χρόνια σε άσυλο ηλικιωμένων και μοιράστηκε τις εμπειρίες της, μέσω της βρετανικής «Sun», υπογραμμίζοντας «το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μου, είναι να εκπαιδεύεις τους ασθενείς και τις οικογένειές τους για τον θάνατο, να τους στηρίζεις και να τους βοηθάς και συναισθηματικά και σωματικά» και συμπλήρωσε «επίσης, το να τους βοηθάς να κατανοήσουν τι να περιμένουν, είναι ακόμα ένα κομμάτι της δουλειάς μας».

Τελευταία λόγια ετοιμοθάνατων

 

Στα τελευταία λόγια οι ετοιμοθάνατοι αναφέρονται στα αγαπημένα τους πρόσωπα

Η νοσηλεύτρια, η οποία είναι από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, επεσήμανε επίσης τι λένε οι περισσότεροι ασθενείς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές αναφέρονται στα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Αυτό που λένε συχνά οι περισσότεροι άνθρωποι που πεθαίνουν είναι «σε αγαπώ» ή καλούν την μητέρα ή τον πατέρα τους, που συνήθως έχουν πεθάνει και αυτοί», πρόσθεσε.

Επιπροσθέτως, η ΜακΦάντεν αποκάλυψε τι συμβαίνει τις τελευταίες στιγμές της ζωής μας, το οποίο χαρακτήρισε ασυνήθιστο, αλλά φυσιολογικό, με αλλαγή στην αναπνοή, στο χρώμα του δέρματος, στις τερματικές εκκρίσεις και πυρετό, ενώ μίλησε και για το συχνό φαινόμενο της τελευταίας αναλαμπής, όταν οι ασθενείς φαίνονται ξαφνικά να νιώθουν καλύτερα, λίγο πριν πεθάνουν.

Όπως τόνισε «αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους, αλλά πολλές φορές ξαφνικά τρώνε, μιλάνε, ίσως και περπατούν. Συμπεριφέρονται σαν τον παλιό τους εαυτό, έχουν λίγο περισσότερη προσωπικότητα, γελάνε, μιλάνε, αστειεύονται. Συνήθως όμως πεθαίνουν μέσα σε λίγες μέρες μετά από αυτό».

Αναφερόμενη στο τι συμβαίνει μεταθανάτια, η Τζούλι ΜακΦάντεν κατέληξε πως δεν έχει πολλές πληροφορίες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, αλλά όλοι θέλουν να μάθουν, ενώ αυτό που κάνει η ίδια είναι ότι προσπαθεί να «ομαλοποιήσει τον θάνατο».

 

Τελευταία λόγια ετοιμοθάνατων

 

enimerotiko.gr