Ο μυστικός γάμος των Πακιστανών, το οικόπεδο στη Γλυφάδα, οι απειλές και οι κατηγορίες για βιασμό της ανήλικης
1 month, 21 days ago
6

Το protothema.gr φέρνει στο φως την δικογραφία της απίστευτης υπόθεσης – Τι λένε στις καταθέσεις τους οι «πρωταγωνιστές» – Ο βιασμός, οι θρησκευτικές παραδόσεις, οι εκβιασμοί, ο γάμος που έγινε στα κρυφά, τα 50.000 ευρώ και οι γυμνές φωτογραφίες

Διαφορετικές εκδοχές, βαθιά ριζωμένες θρησκευτικές αντιλήψεις και μέθοδοι εκβιασμού συνθέτουν το ομιχλώδες τοπίο της θυελλώδους σχέσης δύο οικογενειών από το Πακιστάν που διαμένουν στην Αθήνα.

Πρωταγωνιστές του πυρακτωμένου αυτού σκηνικού δύο νέοι που συνήψαν σχέση όταν η κοπέλα ήταν ανήλικη, 15 ετών, και ο νεαρός 19. Η οικογένεια της τότε έφηβης κατηγόρησε τον σύντροφό της για βιασμό και εκβιασμό, ενώ ο ομοεθνής τους απορρίπτει τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τες ψευδείς. Μιλά, ειδικότερα, για στήσιμο επιχείρησης εκμετάλλευσης από την άλλη πλευρά με σκοπό το χρηματικό κέρδος.

Η περίπλοκη ιστορία πρόκειται να απασχολήσει τη Δευτέρα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, ενώ ο νεαρός παραπέμπεται σε δίκη κατηγορούμενος για το αδίκημα βιασμού και η μητέρα της κοπέλας για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Στην κατάθεσή του, μέσα από τη δικογραφία που φέρνει στο φως το protothema.gr, ο πακιστανικής καταγωγής άντρας υποστηρίζει ότι η πρώην σύντροφός του αναγκάστηκε να πει ψέματα για τα περί βιασμού ύστερα από πιέσεις του πατέρα της. Παραδέχεται ότι τελέστηκε μυστικός γάμος με την ανήλικη και πως διαλύθηκε κατόπιν εντολής των γονιών της, όμως ισχυρίζεται πως η σχέση του με την κοπέλα ήταν συναισθηματική.

Περιγράφοντας το σκηνικό έντασης που επικράτησε όταν μετέβη στο σπίτι της κοπέλας για να τη ζητήσει επίσημα από τους γονείς της, υποστηρίζει ότι η όξυνση του κλίματος επήλθε όταν η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε 50.000 ευρώ εφάπαξ, οικόπεδο στη Γλυφάδα και μηνιαίο ποσό 500 ευρώ για να συναινέσει με τον γάμο. Στην πορεία, όπως υποστηρίζει ο νεαρός, έγινε αποδέκτης ακόμη και απειλής θανάτου από τον πατέρα της συντρόφου του.

Κατηγορεί τη μητέρα της κοπέλας ότι του έκλεψε το κινητό, καθώς -όπως υποστηρίζει- δεν του το επέστρεφε παρά το γεγονός ότι τη διαβεβαίωσε πως θα έσβηνε τις φωτογραφίες της κόρης της. Η οικογένεια της νεαρής κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι την απειλούσε για να συνευρεθεί μαζί του λέγοντάς της ότι θα δημοσίευε στα κοινωνικά δίκτυα γυμνές φωτογραφίες της.

«Οι πιέσεις του πατέρα της ανήλικης»

«Γνωριστήκαμε σε καφέ της Γλυφάδας και δημιουργήθηκε ο ερωτικός δεσμός. Η σχέση μας υπήρξε τρυφερή με αμοιβαία συναισθήματα αγάπης. Τον Ιούνιο του 2019 και χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μας τελέσαμε άτυπο μεταξύ μας γάμο. Επειδή το έμαθαν εκ των υστέρων οι γονείς της κοπέλας μου, την πίεσαν να διαλύσουμε τον γάμο», ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος για βιασμό.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Η κοπέλα μου μου είπε ότι ο πατέρας της την πίεσε να καταθέσει ψέματα ότι την ανάγκαζα σε συνουσία παρά τη θέλησή της».

Σε ένα άλλο σημείο της κατάθεσής του ισχυρίζεται: «Οι γονείς της κοπέλας μου είπαν, παραπονούμενοι, ότι έχουμε συνάψει σχέση εν αγνοία τους .”Για να πάρετε την κόρη μας θα πρέπει να μας δώσετε 50.000 ευρώ” είπαν στη συνέχεια. Στην άρνηση του πατέρα μου υπήρξε ένταση. Άρχισαν να μας απειλούν λέγοντας ότι είναι ισχυρή οικογένεια στο Πακιστάν και πως θα σκοτώσουν τα αδέρφια μου κι εμένα».

Οι απειλές για οικόπεδο στη Γλυφάδα και ο μισθός των 700 ευρώ

Η μητέρα του κατηγορούμενου, από τη μεριά της, ισχυρίζεται πως ο γιος της δεν είχε γυμνές φωτογραφίες της συντρόφου του στο κινητό του παρά μόνο απλές φωτογραφίες της κοπέλας, ενώ υποστήριξε πως ο άντρας της λαμβάνει το εισόδημα των 700 ευρώ το μήνα.

Ισχυρίζεται, δε, ότι αφότου ο γιος της έδωσε το τηλέφωνό του στη μητέρα της κοπέλας, τη διαβεβαίωσε ότι θα έσβηνε τις φωτογραφίες, εκείνη όμως δεν το επέστρεφε. «Είναι ψέματα ότι ο γιος μου χτύπησε τη μητέρα της κοπέλας και ότι της έσκισε τα ρούχα, αφαιρώντας κοσμήματα. Τα παιδιά αγαπιούνται, οι γονείς της κοπέλας δεν θέλουν να παντρευτούν», υποστηρίζει η γυναίκα μετά τις κατηγορίες από τη μητέρα της νεαρής που κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως ο 19χρονος τής έκλεψε χρήματα και κοσμήματα.

«Στην αρχή μιλούσαμε ωραία αλλά μετά μας είπαν για 50.000 ευρώ και ότι θέλουν ένα σπίτι στη Γλυφάδα. Εμείς είπαμε ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε 50.000 μετρητά», πρόσθεσε η μητέρα του Πακιστανού.

Πώς ξεκίνησε η σχέση

Πιάνοντας κανείς το νήμα από την αρχή, η σχέση ανάμεσα στους δύο νεαρούς ξεκίνησε όταν το κορίτσι δέχθηκε ευχές για τα 15α γενέθλιά του από τον νεαρό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια, δέχθηκε να συναντήσει τον 19χρονο ομοεθνή της.

Ο κατηγορούμενος προσέγγισε την ανήλικη για να συνάψει ερωτικό δεσμό μαζί της, πράγμα το οποίο έκανε λίγο αργότερα. Λόγω των αυστηρών θρησκευτικών παραδόσεων που ακολουθούσε η οικογένεια της 15χρονης, η τελευταία δεν αποκάλυπτε την προσωπική της ζωή στους οικείους της.

Στη διάρκεια της σχέσης τους, ο κατηγορούμενος, όπως καταγγέλεται, απειλούσε την ανήλικη ότι θα έδειχνε στους γονείς της προσωπικές της φωτογραφίες ή ότι θα τις δημοσίευε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έναν μήνα μετά τη γνωριμία τους, ισχυρίζεται η μεριά της κοπέλας, απείλησε την 15χρονη πως αν δεν ερχόταν σε ερωτική επαφή μαζί του, τότε θα αναρτούσε γυμνή φωτογραφία της στο Διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια, δε, της ερωτικής σχέσης τους, όπως υποστηρίζεται, διατηρούσε οπτικοακουστικό υλικό στο κινητό του. Οι ερωτικές πράξεις, καταγγέλλει η μεριά της κοπέλας, γίνονταν παρά τη θέλησή της.

Ο μυστικός γάμος

Το καλοκαίρι του 2019 η οικογένεια της ανήλικης σχεδίαζε να μεταβεί στη Σαουδική Αραβία για λατρευτικούς σκοπούς και με στόχο η ανήλικη να φορέσει χιτζάμπ και μπούρκα, ενδύματα που επιβάλλουν την απόσταση της γυναίκας από άντρες.

Με αυτά τα ενδύματα, δεν θα ήταν εφικτή η διατηρήση ερωτικού δεσμού ανάμεσα στους δύο νέους εκτός γάμου, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να τελεί με την ανήλικη γάμο, στην Αθήνα, και να δηλώνει πως η κοπέλα είναι δήθεν ενήλικη.

Οι ερωτικές πράξεις παρά τη θέληση του κοριτσιού, όπως καταγγέλλεται, συνεχίστηκαν. Όταν η μητέρα της ανήλικης πληροφορήθηκε από τρίτους τι συνέβη, εξαγριώθηκε και με την κόρη της ζήτησαν από τον ομοεθνή τους να διαλυθεί ο γάμος. Εκείνος δέχθηκε. Στη συνέχεια όμως η ανήλικη, μπερδεμένη από τα συναισθήματα της, είπε στον σύντροφό της να τη ζητήσει σε γάμο από τους γονείς της.

Οι κατηγορίες για κλοπή

Πραγματι ο νεαρός μαζί με τους γονείς του πήγε να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα, όμως η οικογένειά της, όπως επισημαίνεται στο βούλευμα, του απαίτησαν, για να συναινέσουν στον γάμο, 50.000 ευρώ, τη μεταβίβαση στην κυριότητα της κόρης τους του ακινήτου που είχαν στη Γλυφάδα και 500 ευρώ μηνιαίως.

Ο νεαρός έδωσε, κάποια στιγμή κατά τη συνάντηση στο σπίτι της συντρόφου του, το κινητό του τηλέφωνο στη μητέρα της κοπέλας προκειμένου να γίνουν συνομιλίες για τον γάμο. Όταν ζήτησε πίσω το κινητό του, αξίας 450 ευρώ, εκείνη αρνήθηκε να το δώσει λέγοντας πως υπήρχαν φωτογραφίες με την κόρη της γυμνή.

Ο 19χονος μετέβη και πάλι στο σπίτι της μητέρας της ανήλικης για να ζητήσει το κινητό του. Εκείνη, όπως καταγγέλλεται, δεν το έδινε και τότε ο νεαρός κάλεσε την αστυνομία. Στη συνέχεια η μητέρα της πρώην συντρόφου του κατηγόρησε εκείνον και άλλους πέντε για αρπαγή χρηματικού ποσού ύψους 5.000 ευρώ και κοσμημάτων αξίας 20.000 ευρώ, τα οποία όμως δεν βρέθηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων.