Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται και για βιασμό; – Σοκαριστικές περιγραφές
3 years, 14 days ago
6

Πέρα από δύο απόπειρες βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται και για το αδίκημα του βιασμού, με το αδίκημα να μην έχει παραγραφεί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται και για βιασμό; – Σοκαριστικές περιγραφές | tovima.gr

Μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί σύντομα ο δημοφιλής ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς στον φάκελο με τις σοβαρότατες καταγγελίες που τον βαραίνουν πέρα από περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακού εκφοβισμού, περιλαμβάνονται και καταγγελίες από τρεις γυναίκες, μια για βιασμό και δύο για απόπειρες βιασμού.

Και τα τρία καταγγελλόμενα αδικήματα φέρεται να μην έχουν πέσει σε παραγραφή, με τον βιασμό να φέρεται να τελέστηκε το 2008 και τις απόπειρες βιασμού να έγιναν το 2010 και το 2014.

Lockdown : Πρώτο βήμα εξόδου με άνοιγμα του λιανεμπορίου – Πώς θα γίνονται οι αγορές

Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι ο ηθοποιός είναι ένοχος. Θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει και θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Μέχρι στιγμής μιλάμε για καταγγελίες εναντίον οι οποίες και θα πρέπει να αποδειχθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, οι δύο από τις τρεις γυναίκες έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα όσα έχουν περιγράψει στις καταγγελίες τους στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ κατάθεση έχουν δώσει δυο μάρτυρες – η μία από αυτές τις μαρτυρικές καταθέσεις μάλιστα αφορά στον καταγγελλόμενο βιασμό. 

Ο φάκελος εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη άνοιξε μετά τη χθεσινή, δεύτερη επίσκεψη του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ Πασχάλη Τσαρούχα στην εισαγγελία.

Σκοπός των εισαγγελέων που διενεργούν την έρευνα είναι έχει ολοκληρωθεί έως το τέλους του μήνα. Αν οι καταγγελίες επαληθευτούν, τότε ο δημοφιλής ηθοποιός θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή όπου και θα διαβιβαστεί η δικογραφία μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.

Σοκαριστική περιγραφή για την απόπειρα βιασμού

Όσον αφορά στην πρώτη απόπειρα βιασμού, που φέρεται να έγινε τον Φεβρουάριο του 2010, η συνάδελφος του Πέτρου Φιλιππίδη έχει καταθέσει αναλυτικά στον ανακριτή.

Η γυναίκα έψαχνε δουλειά και επισκέφτηκε τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος μετά την αξιολόγηση του βιογραφικού της την κάλεσε να παρευρίσκεται στο θέατρο Μουσούρη και να παρακολουθεί την παράσταση «Μπακαλόγατος» στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστούσε εκείνη την περίοδο.

Την πρώτη φορά, η νεαρή ηθοποιός επισκέφτηκε το θέατρο και μετά το τέλος της παράστασης συναντήθηκε με τον Φιλιππίδη στο καμαρίνι του. Της είπε ότι έψαχνε αντικαταστάτρια ηθοποιού που συμμετείχε στην παράσταση, γεγονός που, όπως ήταν επόμενο, την ενθουσίασε.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του. Μπαίνοντας στο καμαρίνι, η ηθοποιός είδε τον συνάδελφό της με το εσώρουχο και τότε άρχισεο  εφιάλτης της, όπως αναφέρει. 

«Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου»

«Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με την μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα «σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε» και μου έλεγε «είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…»».

Η νεαρή ηθοποιός, σύμφωνα με την καταγγελία, αντιστάθηκε και προσπάθησε να αποτρέψει τον βιασμό της με κάθε ικμάδα δύναμης που διέθετε, αλλά ο Φιλιππίδης ήταν απτόητος και εκμεταλλευόμενος της σωματική του υπεροχή προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του: «Τον έσπρωχνα με τα χέρια μου αλλά δεν είχα τη δύναμη να τον κερδίσω. Θυμάμαι ότι ήταν βαρύς, σκληρόπετσος και ιδρωμένος. Έδινα μια άνιση μάχη, όμως δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να κουνιέμαι παλεύοντας να σωθώ ενώ εκείνος ασελγούσε με τη γλώσσα και τα χέρια του στον λαιμό, στο πρόσωπο και το κορμί μου και ετοιμαζόταν να προχωρήσει ανοίγοντας τα πόδια μου…». 

«Μη φωνάζεις τσάμπα…»

«Με πίεζε στα χέρια, με είχε εγκλωβίσει στη γωνία του καναπέ και ωστόσο είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα. Μου έλεγε ότι ήθελε να του γλείψω και να του χαϊδέψω το πέος του κι εγώ φώναζα ότι θέλω να σταματήσω» συνεχίζει η κοπέλα.

Με όση δύναμη της απέμεινε, η κοπέλα κατάφερε να τον απωθήσει και να ελευθερωθεί. Έτρεξε στην πόρτα, αλλά ήταν κλειδωμένη. Ο εφιάλτης έδειχνε να μην έχει τέλος και εκείνη άρχισε να ουρλιάζει. Τότε ο Φιλιππίδης της είπε ειρωνικά: «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Στη συνέχεια, η νεαρή κοπέλα έπιασε το παλτό και την τσάντα της και άρχισε να χτυπάει την πόρτα. Την πλησίασε και με αυστηρό ύφος την απείλησε ότι θα την «καταστρέψει». «Αν βγεις από αυτή την πόρτα, δεν υπάρχει επιστροφή! Να ξέρεις ότι όσο εύκολα μπορώ να φτιάξω την καριέρα κάποιου τόσο πιο εύκολα μπορώ και να την γκρεμίσω! Θα σε καταστρέψω! Θα με βρεις μπροστά σου». 

Μάλιστα, η καταγγέλλουσα φέρεται να αποδίδει στον Π. Φιλιππίδη το γεγονός ότι την απέρριψαν σε κάστινγκ που είχε κάνει, ένα χρόνο μετρά, ώστε να συμμετάσχει σε μεγάλη τηλεοπτική παραγωγή.

«Άντε γ@μήσου που θες και ρόλο… Πάρ’ τον στο στόμα»

Μια ακόμη παθούσα, η οποία επίσης καταγγέλλει απόπειρα βιασμού από τον γνωστό ηθοποιό, αναμένεται να κινηθεί και εκείνη επίσημα εναντίον του. Η ίδια φέρεται να είχε κάνει προφορική καταγγελία στο ΣΕΗ, δεν αποκλείεται όμως να καταθέσει ενώπιον των εισαγγελέων.

Όπως είχε καταγγείλει, τον Αύγουστο του 2014, είχε συναντηθεί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για να βρει δουλειά, αλλά η συνέχεια του ραντεβού ήταν ανατριχιαστική.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο του Φιλιππίδη για να την επιστρέψει στο σπίτι της μετά το ραντεβού τους, αλλά εκείνος την οδήγησε σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, αποπειράθηκε να τη βιάσει.

«Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. «Κόφ’το! Θα σε βγάλω στα κανάλια!». Γέλαγε και χαϊδευόταν! «Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!», είχε περιγράψει στην καταγγελία της. 

Και συνέχισε: Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή.

»Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. «Πάρ’τον! Πάρ’τον στο στόμα», μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά.

»Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. «Άντε γαμ… που θες και ρόλο!».