Pablo Milanιs: Πέθανε στα 79 του ο θρυλικός Κουβανός καλλιτέχνης
1 year, 4 months ago
6

Πέθανε ο διάσημος κιθαρίστας και τραγουδιστής Pablo Milanés, στα 79 του χρόνια, έπειτα από αρκετά προβλήματα υγείας.

Ο θρυλικός Κουβανός καλλιτέχνης πέθανε την Τρίτη έπειτα από νοσηλεία για πολλαπλές λοιμώξεις, στις 12 Νοεμβρίου. Σε μία ανακοίνωση στον επίσημο λογαριασμό του Milanés στο Instagram αναφέρεται ότι ο μουσικός αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας για περισσότερους από τρεις μήνες εκτός από μια ογκολογική διαταραχή που είχε αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει λαϊκό προσκύνημα στη Μαδρίτη πριν από την κηδεία του. Ο αείμνηστος καλλιτέχνης ζούσε στη Μαδρίτη από το 2017, αναζητώντας ιατρική θεραπεία.

Ο δις νικητής του Latin Grammy έκανε τις πρώτες του επιτυχίες στη μουσική τη δεκαετία του ’70 με επιτυχίες όπως “Yolanda” και “Amo Esta Isla”. Ηχογραφούσε μουσική για περισσότερες από πέντε δεκαετίες που “έχτισε” το μουσικό κίνημα της Κούβας “Nueva Trova”.

Οι εκπρόσωποι του Milanés εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους σε ξεχωριστές ανακοινώσεις στα social media. Δύο ημέρες πριν από τον θάνατό του είχε ανεβάσει βίντεο από συναυλία στη Μούρθια όπου τραγουδούσε την επιτυχία του “Los Días De Gloria”.

Tο τραγούδι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2000. Οι ισπανόφωνοι καλλιτέχνες εκφράζουν με αναρτήσεις τη θλίψη για τον χαμό του σπουδαίου μουσικού.