Πάρος: Σάλος στο νησί με το ακατάλληλο γερμανικό reality
15 days ago
6

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Πάρο όπου γίνονται τα γυρίσματα ενός γερμανικού reality show με ακατάλληλο περιεχόμενο. Στόχος του reality είναι η επιλογή ερωτικού συντρόφου μέσα από την κοινή συμβίωση σε πολυτελή βίλα, αλλά και μέσα από πάρτι, δοκιμασίες και παιχνίδια, που βοηθούν τους διαγωνιζόμενους να γνωριστούν καλύτερα, να έρθουν πιο κοντά και να εκδηλωθεί η ερωτική τους χημεία.

Μάλιστα, το reality είχε πραγματοποιηθεί και πέρυσι στην Πάρο με μεγάλη επιτυχία.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» οι κ.κ. Μάρκος Κωβαίος, δήμαρχος της Πάρου, και Νίκος Αγαπηνός, δικηγόρος που εκπροσωπεί εταιρεία και έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του reality, υποστηρίζοντας ότι στο χώρο των γυρισμάτων αλλά και εκτός αυτού γίνονται έκτροπα.

«Η Πάρος είναι ένας ιδανικός τόπος διακοπών. Τα τελευταία χρόνια μεγάλες εταιρίες κινηματογραφικών παραγωγών επιλέγουν το νησί μας. Ενισχύεται και η οικονομία του νησιού. Για τη συγκεκριμένη καταγγελία, το χωριό που γίνεται αυτό το reality είναι ένα ήσυχο και παραδοσιακό χωριό. Το πρώτο που πρέπει να δούμε είναι αν αυτοί οι άνθρωποι εκτός από το συγκεκριμένο χώρο, βγαίνουν στην κοινωνία. Εκεί έχουμε θέμα ηθικής. Οι άνθρωποι του reality έχουν ζητήσει από το δήμο να πάνε σε κάποιους παραδοσιακούς χώρους του νησιού, και τους δώσαμε, αλλά εκεί θα πάνε κανονικά, όπως πάνε και όλοι οι τουρίστες» είπε ο κ. Κωβαίος.

Από την πλευρά του ο κ. Αγαπηνός είπε πως «το πρώτο θέμα είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα των εντολέων μου. Έχουν κατοικίες στο χώρο αυτό και τις νοικιάζουν. Δίπλα εγκαταστάθηκε αυτό το reality με εκτυφλωτικό φωτισμό, έντονο θόρυβο, παραγγέλματα με μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στους παίκτες, ενώ υπάρχουν ακόμη και ερωτικές περιπτύξεις. Αν πάτε στο σημείο, θα φύγετε μέσα σε μία ώρα. Είναι τελείως υποκριτικό να λέμε ότι πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους ή κατοικίες. Αν νοικιάζουμε το σπίτι μας για να γίνει ένα reality δεν είναι χώρος κατοικίας. Οι παίκτες δεν είναι δέσμιοι εντός των κατοικιών. Κυκλοφορούν και εκτός σπιτιού. Το πρόβλημα είναι το σε τι κατάσταση κυκλοφορούν. Τα συμφέροντα των εντολέων μου θίγονται».

«Η εταιρία παραγωγής είχε ζητήσει και από τους εντολείς μου να νοικιάσει τα δικά τους σπίτια και οι εντολείς μου αρνήθηκαν. Το ένα από τα πρόσωπα που νοικιάζει το σπίτι έχει μια θεσμική ιδιότητα. Είναι ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Καπράλος. Το concept του reality είναι το ποιος θα επιτύχει τον μεγαλύτερο αριθμό ερωτικών συνευρέσεων».

«Διαφήμιση για το νησί το επίμαχο ριάλιτι»

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μιλώντας στο «protothema.gr» καταθέτει την δική του άποψη. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι «τα γυρίσματα και η προβολή της συγκεκριμένης εκπομπής στη Γερμανία αποτελούν μεγάλη διαφήμιση για το νησί της Πάρου. Το “Are You the One?” είναι το αντίστοιχο “Survivor” από άποψη τηλεθέασης. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Γερμανών τηλεθεατών. Δεν νομίζω ότι η παραγωγή δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους του νησιού ή σε ενοίκους της περιοχής. Αντιθέτως, το νησί ζει από αυτή την παραγωγή. Διακόσια και πλέον άτομα που εργάζονται για το σόου έχουν νοικιάσει σπίτια, τρώνε στα εστιατόρια του νησιού και είναι η δεύτερη χρονιά που συμβαίνει αυτό. Οι ομορφιές της Πάρου προβάλλονται σε μια ζώνη υψηλής τηλεθέασης στη Γερμανία, καθώς περιλαμβάνονται γυρίσματα σε παραλίες και άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Για εμάς είναι η δεύτερη σεζόν του ριάλιτι, το δεύτερο καλοκαίρι που τους παραχωρούμε το σπίτι μας και όλα κυλούν ομαλά».

Διαφωνώντας κάθετα με τον κ. Καπράλο, στο κείμενο της αίτησης για τα ασφαλιστικά μέτρα που διεκδικεί, η εταιρεία κάνει λόγο για «παράνομο καταυλισμό», ενώ χαρακτηρίζει το «Are You the One?» ένα «τηλεοπτικό προϊόν (reality show)υποβαθμισμένης ποιοτικής απόψεως με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο, που απευθύνεται προφανώς στα κατωτέρα ένστικτα του τηλεοπτικού κοινού».

Μάλιστα, προς ενημέρωση των αρμοδίων λειτουργών της Δικαιοσύνης, το δικηγορικό γραφείο Ν.Τ. Αγαπηνός και Συνεργάτες, παραθέτει link με σχετικό βίντεο στο YouTube, μέσω του οποίου ο Ειρηνοδίκης Πάρου μπορεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι περί τίνος πρόκειται: Το «Are You the One?» («Είσαι το ταίρι μου;» σε ελεύθερη απόδοση) ανήκει στην κατηγορία των ριάλιτι τύπου «Big Brother», αλλά με ξεκάθαρη στόχευση στη διέγερση ερωτικών φαντασιώσεων – και όχι μόνο με υπονοούμενα. Τα πάντα είναι ενορχηστρωμένα για να ερεθίζουν παίκτες και κοινό.

in.gr