Πάτρα: «Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των παιδιών της – Δεν θα ομολογήσει ποτέ»
1 year, 11 months ago
6

Μόνο η κόντρα με τον Δασκαλάκη μπορεί να την οδηγήσει σε αλλαγή ρότας

Μήνες τώρα ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό με την κατηγορία ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα, δεδομένου ότι ανιχνεύτηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης στον οργανισμό της και γιατί σύμφωνα με τις μαρτυρίες που υπάρχουν, αποδεικνύεται ότι στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν το παιδί ήταν μόνο η μητέρα του.

Η αρχική αίσθηση όσων ερευνούν την υπόθεση ήταν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα ομολογήσει εύκολα. Αυτό εκτιμούσαν τουλάχιστον έμπειροι αξιωματικοί της Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Η όλη στάση της δείχνει άτομο χωρίς συναίσθημα

Πλέον, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν θα ομολογήσει ποτέ.

«Έχει φτιάξει σενάριο και έχει κάνει focus σε αυτό»

Ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης βρέθηκε προ ημερών στην Πάτρα για προσωπική του υπόθεση, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύκροτη ιστορία της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Τσούκαλης μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δήλωσε ξεκάθαρα πως αυτή η γυναίκα… δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει. «Έχω συζητήσει το θέμα με φίλους μου εγκληματολόγους. Αλλά βλέπω και τη στάση της. Είναι ένα άτομο που έχει κάνει φόκους σ’ αυτό το σενάριο που έχει επεξεργασθεί. Το θεωρώ απίθανο να ομολογήσει», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις, που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία».

Γιατί δεν ομολογεί το έγκλημα

Όπως θεωρούν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ο λόγος που η μάνα δεν ομολογεί το φρικτό έγκλημα, είναι κυρίως η οικογένειά της, γιατί οι συγγενείς της την είχαν πιστέψει ότι είναι αθώα και δεν είχε σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Η Ρούλα φαίνεται πως δίνει μεγάλη σημασία στα όσα λένε για εκείνη τα μέλη της οικογένειάς της και θεωρεί ότι θα συνεχίσουν να πιστεύουν την δική της εκδοχή και όχι τα στοιχεία, όλα όσα προκύπτουν από τις έρευνες των ιατροδικαστικών και αστυνομικών Αρχών, αλλά και τις μαρτυρίες.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως – ανά τον κόσμο σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις δολοφονίας παιδιών – από τις μητέρες, ελάχιστες είναι εκείνες που έχουν ομολογήσει.

Τι θα γίνει αν δεν ομολογήσει;

«Δε χρειάζεται η ομολογία αν είμαστε συγκροτημένοι στο κομμάτι των αποδείξεων που έχουμε συλλέξει και συσχετίσει για μία ποινική υπόθεση», έχει δηλώσει ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος και εγκληματολόγος.

Στο ίδιο ερώτημα ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης σχολίασε πριν μερικές ημέρες ότι: «Η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές δεν στηρίζονται μόνο στην ομολογία του κατηγορουμένου, είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό μέσο όμως τα αποδεικτικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται προκειμένου να διαλευκανθεί μια υπόθεση είναι πολλά. Μπορεί να είναι αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο κάτι άλλο πλην της ομολογίας της, το οποίο μπορεί να αποδείξει την ενοχή της».

Πώς την «βοηθούν» οι ελλιπείς και άστοχες ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων τόνισε σήμερα Τετάρτη στο MEGA πως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ελλιπείς και άστοχες.

Σε αυτό ακριβώς βασίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου και αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η ίδια σε συνεννόηση με τους δικηγόρους της αποφάσισε να καθυστερήσει το αίτημα αποφυλάκισης για το οποίο «βιαζόταν» αρχικά.

Για ποιο όμως λόγο άλλαξε στάση; Είναι σίγουρη ότι η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα, που ξεκίνησε, με εντολή μάλιστα του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν θα δείξει κάτι αρνητικό για εκείνη (σ.σ. και ο ιατροδικαστής Λέων έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι ο χρόνος που έχει περάσει από τους θανάτους δεν βοηθάει) γεγονός που αν επαληθευτεί θα αποτελέσει ακόμη ένα συμπληρωματικό έγγραφο στα χέρια της, το οποίο θα ενισχύσει το αίτημα αποφυλάκισης.

Μόνο η ρήξη με τον Δασκαλάκη μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια

Ο κ. Τσούκαλης προβλέπει επίσης ότι σύντομα θα έχουμε νέες εξελίξεις, αφού η ρήξη που έχει επέλθει στο ζευγάρι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και γι’ αυτό αναμένω τις εξελίξεις» είπε. 

Στην συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι: «Πιστεύω ότι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δεν φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις, ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί», λέει ο κ. Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι δεν θα εκπλαγεί αν τις επόμενες ημέρες εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης!

in.gr