Πάτρα: Εγκληματολόγος αναλύει τα προφίλ Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη
1 year, 11 months ago
6

Σύμφωνα με την εγκληματολόγο, βλέπουμε μια «σκηνή» ανάμεσα στους δυο γονείς-πρωταγωνιστές, αλλά και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον το οποίο δεν μας δίνει απαντήσεις.

Τα προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη επιχειρεί να σκιαγραφήσει, η Δέσποινα Σβουρδάκου, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας με ειδικότητα ανάλυσης προφίλ δραστών, τονίζοντας ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή στην υπόθεση με το θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Υπενθύμισε δε ότι από την πρώτη στιγμή είχε πει, ότι μέσα από τη δράση και την αντίδραση των δύο πρωταγωνιστών – της μητέρας και του πατέρα- θα αναδειχθούν στοιχεία, τα οποία θα μας οδηγήσουν στην εξιχνίαση αυτής της δύσκολης υπόθεσης.

«Βλέπουμε συμπεριφορές και ενέργειες σαν να μην έχει φύγει μια ζωή»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέλυσε τη συμπεριφορά των δύο γονέων και ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν ψύχραιμοι, παρά το γεγονός ότι είχαν χάσει τρία παιδιά.

«Είναι τόσο ψύχραιμοι και ήρεμοι και έχουν το θάρρος να τοποθετούνται στα μέσα ενημέρωσης, την πρώτη φορά ενωμένοι, και τη δεύτερη φορά ο ένας απέναντι από τον άλλον. Βλέπουμε συμπεριφορές και ενέργειες σαν να μην έχει φύγει μια ζωή. Πάω στο γυμναστήριο, έχω κοινωνική ζωή». Σε αντίθεση με γονείς που όταν χάνουν το παιδί τους είναι χαροκαμένοι, πεθαίνουν κάθε μέρα και βρίσκονται με υποστήριξη ψυχολογική, ψυχιατρική και σίγουρα δεν μπορούν να έχουν φυσιολογική ζωή την επόμενη μέρα, σχολίασε.

Τόνισε επίσης ότι «βλέπουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά των δύο πρωταγωνιστών, όπου λείπει ο πυρήνας. Και αυτός είναι οι λόγοι που έφυγαν τα τρία παιδιά, το ένα πίσω από το άλλο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, για τους οποίους δεν έχουμε πάρει απαντήσεις ακόμα και δεν ξέρουμε τα κίνητρα τους. Βλέπουμε μια «σκηνή» ανάμεσα στους δυο γονείς-πρωταγωνιστές, αλλά και στο στενό οικογενειακό περιβάλλον το οποίο δεν μας δίνει απαντήσεις.

Σημαντικό στοιχείο

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αυτή όπως είπε η κ. Σβουρδάκου «είναι και η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Θα δούμε κατά πόσο είναι σημαντικός παράγοντας στη συγκεκριμένη υπόθεση μέσα από την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών και σε ποιο ποσοστό».

Πρόσθεσε δε  ότι «σίγουρα η καθημερινότητα της οικογένειας, οι συγκρούσεις, η εκδίκηση, ο χωρισμός, η απώλεια, κατά πόσο δέχομαι ή δεν μπορώ να δεχθώ ένα διαζύγιο, μια αποχώρηση» είναι στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ωστόσο σημείωσε ότι είναι ακόμα δύσκολη η σκιαγράφηση των προφίλ τους, τα οποία «έχουν πορεία και αντιφάσεις».

in.gr