Πάτρα: «Το διαβόητο χαμόγελο της δηλητηριάστριας: Σκότωσε τα δύο από τα κορίτσια της – Τώρα και το τρίτο»
1 year, 9 months ago
6

Έτοιμη να καταθέσει το αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η φήμη της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, εξαπλώνεται εκτός συνόρων. Δημοσιεύματα ξένων εντύπων την έχουν ήδη καταδικάσει, την ώρα που στην Αθήνα οι έρευνες βρίσκονται -κυρίως σε ότι αφορά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας- συνεχίζονται. Ένα από αυτά την χαρακτηρίζει «δηλητηριάστρια».

Η ίδια πάντως όπως φαίνεται κλείνει τα αυτιά της και ετοιμάζεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο της να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών αίτημα αποφυλάκισης, Μάλιστα όπως υποστήριξε ο δικηγόρος της «η έρευνα από την αρχή έχει κενά» δηλώνοντας πεπεισμένος για την αθωότητά της.

Τα δημοσιεύματα από το εξωτερικό

Πρωτοσέλιδο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο περιοδικό «Le Nouveau Detective» έγιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η Πάτρα αλλά το περιοδικό φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει στην υπόθεση αυτή καθόλου το λεγόμενο «τεκμήριο της αθωότητας».

Το γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε στις 11 Μαΐου στο εξώφυλλό του, φωτογραφία της Ρούλας Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο με την Τζωρτζίνα ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Την κοιτάζει και της χαμογελά. Ο τίτλος είναι: «Το διαβόητο χαμόγελο της δηλητηριάστριας» και ο υπέρτιτλος : «Πάτρα: Έχει ήδη σκοτώσει τα δύο από τα κορίτσια της. Τώρα και το τρίτο».

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η βρετανική «Daily Mail» είχε παρουσιάσει το θέμα ως εξής. «Μια 33χρονη μητέρα στην Ελλάδα κατηγορήθηκε ότι σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της με κεταμίνη και βρίσκεται υπό έρευνα για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της που πέθαναν τα τελευταία τρία χρόνια. Η γυναίκα, που ονομάζεται Ρούλα Πισπιρίγου, συνελήφθη μετά την απολογία της , όταν η τοξικολογική εξέταση της κόρης της αποκάλυψε την παρουσία του αναισθητικού κεταμίνη, το οποίο δεν είχε χορηγηθεί από γιατρούς. Το εννιάχρονο κοριτσάκι της, που ονομαζόταν Τζωρτζίνα, πέθανε τον Ιανουάριο του 2022, αφού πέρασε οκτώ μήνες στο νοσοκομείο».

 

Εμμένει στην αθωότητά της και είναι έτοιμη να καταθέσει το αίτημα αποφυλάκισης

Για ακόμα μια φορά, ο Όθων Παπαδόπουλος δηλώνει πως η πελάτισσά του, που κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας είναι αθώα. Μάλιστα όπως ο ίδιος έχει πει κατά καιρούς είναι πλέον σίγουρος για την αθωότητά της ενώ χαρακτηρίζει την έρευνα προβληματική, γεμάτη κενά και ασάφειες.

Όπως είπε η 33χρονη πρώτα προφυλακίστηκε και στη συνέχεια οι αρμόδιοι άρχισαν να ψάχνουν στοιχεία για να «δέσουν» τη βαρύτατη κατηγορία. Σε λίγες μέρες θα κατατεθεί το αίτημα αποφυλάκισης, με στόχο η Ρούλα Πισπιρίγκου να επιστρέψει στην Πάτρα.

  • Διαβάστε επίσης: Πάτρα: «H Πισπιρίγκου είναι η βασική ύποπτη το είχα πει στον Δασκαλάκη» λέει ο διοικητής του «Ελπίς»

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος απάντησε σήμερα Τρίτη σε όλα στον ΑΝΤ1.

Ο Όθων Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά πως «η υπόθεση έχει στοιχεία τηλεοπτικού ριάλιτι» και προσέθεσε πως «η ανακριτική έρευνα έχει ενταθεί από την ημέρα που διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Όπως είπε «η έρευνα από την αρχή έχει κενά, και μόνο που προσλαμβάνονται ειδικοί ιατροδικαστές, παιδοψυχολόγοι και έχουν γίνει πάνω από 50 ανακρίσεις κάτι σημαίνει». Ο Όθων Παπαδόπουλος δήλωσε πως έχει πειστεί για την αθωότητα της πελάτισσάς του και τόνισε πως «αμφισβητείται ακόμη και η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας».

Για το σπίτι στην Μπιζανίου

Για την είσοδο των δικηγόρων των συγγενών της σπιτονοικοκυράς στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, ο ίδιος ανέφερε «με εξέπληξε, δεν το περίμενα», ενώ για την έρευνα που διενεργήθηκε από την αστυνομία είπε πως «έχει γίνει ενεδελεχής έρευνα στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογένειας Δασκαλάκη, όχι όμως στης Κούτρα».

  • Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Βασανιστικές ώρες για την Πισπιρίγκου – Οι καταθέσεις για Μαλένα και Ίριδα και οι νέες ποινικές διώξεις

Όσο για τα ευρήματα στη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας «ένα αποδεικτικό στοιχείο που αγνοείται για 3 μέρες χάνει κάθε αποδεικτική ισχύ».

Σχολιάζοντας την καθυστέρηση στα πορίσματα «αν υπήρχε κάτι, κάποιο εύρημα θα το είχε μάθει όλη η Ελλάδα».

Χθες Δευτέρα αστυνομικοί συνοδεία κλειδαρά, εισαγγελικού λειτουργού και συμβολαιογράφου έφτασαν στο οίκημα της οδού Μπιζανίου προκειμένου να το σφραγίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα σφραγίστηκε  το σπίτι της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού από την Πάτρα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Σαββατοκύριακο η είσοδος σε αυτό των δικηγόρων συγγενών της εκλιπούσας, χωρίς ειδική άδεια. Το οίκημα το οποίο άνηκε στην Ευγενία Κούτρα, την σπιτονοικοκυρά του ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη θα σφραγιστεί ώστε κανένας να μην έχει πρόσβαση στα διαμερίσματα. Επιπλέον, θα αλλαχτούν οι κλειδαριές των διαμερισμάτων όπως και της κεντρικής εισόδου.

in.gr