Πατρίσια Ρετζιάνι: Η «Μαύρη Χήρα» που σκότωσε τον σύζυγό της και χρυσό κληρονόμο της Gucci
3 years, 1 month ago
6

Η ζωή της γίνεται ταινία με πρωταγωνίστρια την Lady Gaga – Η χλιδάτη ζωή, η αποτυχία διαχείρισης της κληρονομιάς και η εγκατάλειψη της συζυγικής στέγης

Η Πατρίσια Ρετσιάνι δεν μπορούσε να «χωνέψει» ότι ο σύζυγός της, χρυσός κληρονόμος του οίκου Gucci, Μαουρίτσιο, την εγκατάλειψε για μία άλλη γυναίκα. Για το λόγο αυτό, ενορχήστρωσε τη δολοφονία του τον Μάρτιο του 1995 όταν την εγκατάλειψε για μία νέα ξαθιά αιθέρια ύπαρξη. Εξάλλου δεν τις έφθαναν οι 900.000 λίρες που λάμβανε ως οικονομική υποστήριξε μετά το διαζύγιό της.

Για την πολυτάραχη ζωή της 72χρονης σήμερα Ρετζιάνι, θα μάθουμε στη νέα ταινία του σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ με τη Lady Gaga στο ρόλο της «Μαύρης Χήρας», της γυναίκας που ντυνόταν για να σκοτώσει… Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ιταλία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

lady-gaga-6584
Η Lady Gaga στον ρόλο της Patrizia Reggiani

Η Πατρίτσια μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη οικογένεια. Ο πατέρας της ήταν επιχειρηματίας και της πρόσφερε όλες τις ανέσεις που επιθυμούσε, από ακριβά ρούχα μέχρι πολυτελή αυτοκίνητα.

Η ίδια όμως ήθελε να να αποκτήσει πρόσβαση στην υψηλή κοινωνία της Ιταλίας και στα πολυτελή σαλόνια του Μιλάνου. Σ’ ένα πάρτι γνώρισε τον «χρυσό» κληρονόμο της δυναστείας του Gucci, Μαουρίτσιο. Εκείνος την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, όμως εκείνη γοητεύτηκε κυρίως από το παχυλό πορτοφόλι του.

Το ζευγάρι ενώθηκε με δεσμά του γάμου το 1972 αν και ο πεθερός της Πατρίτσια, Ροντόλφο, δε μπορούσε να χωνέψει ότι η νύφη του θα ήταν μια κοπέλα με ταπεινή καταγωγή. Το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες με τον Ροντόλφο να βάζει γερά το το χέρι στην τσέπη προσφέροντάς τους μια απίστευτα χλιδάτη ζωή, όπως πάντα ονειρευόταν η Πατρίτσια.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με τον θάνατο του Ροντόλφο το 1983. Ο Μαουρίτσιο κληρονόμησε το 50% των μετοχών του πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρηση. Και τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, αφού έκανε λάθος χειρισμούς στην επιχείρηση. Επίσης, για χρόνια βρισκόταν σε διαρκή διαμάχη με τον θείο και τα ξαδέρφια που κατείχαν τις υπόλοιπες μετοχές της εταιρείας.

Maurizio-gucci-557

Άλλωστε, η εταιρεία υπό τον έλεγχο του απώλεσε πολλά εκατομμύρια και η προσωπική του περιουσία μειωνόταν όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πουλήσει τον οίκο Gucci το 1993, έναντι 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ήμουν θυμωμένη με τον Μαουρίτσιο για πάρα πολλά πράγματα εκείνη την εποχή. Αλλά πάνω απ’ όλα για το γεγονός ότι έχασε την οικογενειακή επιχείρηση. Όλα αυτό ήταν βλακώδες. Μια αποτυχία. Ήμουν γεμάτη οργή, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό», είχε δηλώσει τότε η Ρετζιάνι.

Τα προβλήματα στην επιχείρηση έφεραν «σύννεφα» και στον γάμο τους, ο οποίος πλέον ήταν υπό διάλυση. Μάλιστα, ένα βράδυ ο Μαουρίτσιο δεν άντεξε την ανάμειξη της συζύγου του στα επαγγελματικά του. Γέμισε μία βαλίτσα και έφυγε από το σπίτι.

Δεν άργησε όμως να βρει τον έρωτα στο πρόσωπο της Πάολα Φράντσι, μιας πλούσιας ζωντοχήρας. Η Ρετζιάνι δεν μπορούσε να αποδεχτεί το γεγονός ότι ο άντρας της ήταν εκείνος που την είχε εγκαταλείψει κι είχε μάλιστα ερωτευτεί μια άλλη γυναίκα.

Κι όταν έμαθε ότι ετοιμαζόταν να παντρευτεί τη νέα αγαπημένη του, με την οποία ζούσαν μαζί σε ένα πραγματικό παλάτι στην κεντρική λεωφόρο Corso Venezi, με την ίδια να λαμβάνει μόλις 900.000 λίρες ως διατροφή, την έκανε να βάλει σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο: τη δολοφονία του πρώην συζύγου της.

Ήταν το πρωί της 27ης Μαρτίου του 1995, όταν ο θυρωρός Τζιουζέπε Ονοράτο άνοιγε την πόρτα στο κτίριο επί της οδού Via Palestro 20, όπου ο Μαουρίτσιο διατηρούσε το γραφείο του. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα έφτασε χαμογελαστό κρατώντας διάφορα περιοδικά, καλημερίζοντας τον και συνεχίζοντας προς το γραφείο του. «Μετά είδα ένα χέρι. Ένα όμορφο, καθαρό χέρι το οποίο κρατούσε ένα όπλο» δήλωσε χρόνια αργότερα.

Ο θύτης τον πυροβόλησε τρεις φορές πισώπλατα καθώς ανέβαινε τα σκαλοπάτια και μία τέταρτη στο κεφάλι του, την ώρα που κατέρρεε. «Βρισκόμουν καθιστός με το κεφάλι του κυρίου Gucci στα χέρια μου. Πέθανε στην αγκαλιά μου», εξηγεί χαρακτηριστικά ο πρώην θυρωρός.

Η Πατρίτσια είχε δηλώσει κυνικά σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσε να σκοτώσει τον πρώην σύζυγό της και να στοχεύσει καλά με το όπλο της εξαιτίας της όρασής της. «Δεν μπορούσα να το κάνω μόνη μου», είπε πει.

Τελικά, βρήκε τον Μπενετέτο Τσερόλο, ιδιοκτήτη πιτσαρίας πνιγμένο στα χρέη που ανέλαβε την δολοφονία του σύζυγου της έναντι αδράς αμοιβής. Όταν η αστυνομία βρήκε το ημερολόγιο του οίκου Cartier της Ρετζιάνι, στην ημερομηνία της δολοφονίας του πρώην συζύγου της έγραφε τη λέξη «Paradeisos».

Πέντε άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία κρίθηκαν ένοχοι, με την χήρα του Gucci να καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 26 χρόνων με δικαίωμα έφεσης, από τα οποία εξέτισε τα 18. Έτσι, η «Μαύρη Χήρα» του Gucci αποφυλακίστηκε το 2016 με μοναδική της υποχρέωση να βρει μία δουλειά. Και βρήκε σε ένα κοσμηματοπωλείο. Με τις κόρες της δεν έχει καμία επαφή. Δεν έχει γνωρίσει ούτε τα εγγόνια της.