ποκλειστική συνέντευξη – Γιάννης Βλάχος – Ο δικηγόρος που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα
2 years, 6 months ago
6

Η εκπομπή MEGA Καλημέρα συνάντησε το Γιάννη Βλάχο, το δικηγόρο που έχει ταυτιστεί με το κίνημα #MeToo στην Ελλάδα. Για ανοιχτά τραύματα στις ψυχές των φερόμενων ως θυμάτων κακοποίησης κάνει λόγο ο δικηγόρος των τριών μηνυτών στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Για περίοδο μηνών το δικηγορικό μου γραφείο είχε μετατραπεί σε ψυχιατρείο. Ερχόντουσαν άνθρωποι που μου άνοιγαν την ψυχή τους και αισθανόμουν την ανάγκη να τους συμπαρασταθώ. Εκείνο τον καιρό ένιωθα τεράστια πίεση. Από τις μαρτυρίες που άκουσα οι περισσότερες δεν έφτασαν στη δικαιοσύνη γιατί είχαν παραγραφεί. Άλλοι επέλεξαν να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεσή τους για κοινωνικούς λόγους», εξήγησε ο κ. Βλάχος.

«Η λύτρωση είναι ένα κοινό κίνητρο για όλα αυτά τα θύματα. Ένα δεύτερο κοινό ήταν ότι ήθελαν να συνδράμουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος άλλων παιδιών», συνέχισε ο ίδιος.

«Εκείνο που με είχε σοκάρει ήταν οι φήμες για συγκεκριμένη δράση του κατηγορούμενου τον καιρό που είχε εκπαιδευτικό ρόλο σε γνωστό δημόσιο σχολείο. Με είχε σοκάρει ότι θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή κάτι και στα δικά μου παιδιά», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ. Βλάχος.

 

in.gr