Πριγκίπισσα Νταϊάνα – Ο πρώτος άνθρωπος που έφτασε στο σημείο του τραγικού τροχαίου περιγράφει τι είδε
2 years, 7 months ago
6

Φέτος συμπληρώθηκαν 24 χρόνια από το θανατηφόρο τροχαίο στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου η μητέρα του πρίγκιπα Γουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι, η αείμνηστη «πριγκίπισσα του λαού», όπως έχει μείνει χαραγμένη στις καρδιές πολλών ανθρώπων, σκοτώθηκε σε ηλικία 36 ετών. Ήταν 31 Αυγούστου 1997.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα.

Αποφασίζουν να κάνουν μια βραδυνή βόλτα με το αυτοκίνητο στο Παρίσι, πριν επιστρέψουν την επόμενη ημέρα στο Λονδίνο.

Για να αποφύγουν τους παπαράτσι, βγαίνουν από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου. Η Mercedes γίνεται αντιληπτή και αρχίζει μια απίστευτη καταδίωξη από τους παπαράτσι.

Το αυτοκίνητο εισέρχεται με ιλλιγιώδη ταχύτητα στο τούνελ Ποντ Ντε λ΄’ Αλμά και προσκρούει σε διαχωριστικό κιγκλίδωμα.

«Ω Θεέ μου. Τι συνέβη;»… Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσας Νταϊάνα προτού ξεψυχήσει στο πλευρό του αγαπημένου της Ντόντι Αλ Φαγέντ, όπως τα περιγράφει Γάλλος αρχιπυροσβέστης που είχε σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 31 Αυγούστου του 1997.

 

Οι πρώτες μαρτυρίες

Ο πρώτος ένστολος αστυνομικός φτάνει στο σημείο του δυστυχήματος. Ο Σεμπαστιάν Ντορζί αναγνωρίζει αμέσως την πριγκίπισσα. Ο αρχιπυροσβέστης Ξαβιέ Γκουρμελόν καταφθάνει στο σημείο με δύο οχήματα κι ένα ασθενοφόρο «Marlar».
Γνωρίζει ήδη ότι θα είναι κάτι σοβαρό γιατί μια πλήρης ιατρική ομάδα έχει αποσταλεί στο σημείο. Βλέπει τον Τρίβορ Ρις Τζόουνς. «Ήταν πολύ ταραγμένος, προσπαθώντας να γυρίσει, μουρμουρίζει κάτι στα αγγλικά. Δεν μπορούσα να τον καταλάβω», λέει στην εφημερίδα «Mail».

Ο αρχιπυροσβέστης βλέπει επίσης τον γιατρό Μελιέ που ασχολείται με τη Νταϊάνα η οποία εξακολουθεί και κινεί τα σώμα της κι έχει επικοινωνία. Η ομάδα του Γκουρμελόν βγάζει τον Ντόντι από το αυτοκίνητο και προσπαθεί να τον επαναφέρει στη ζωή.

Φθάνει το πρώτο ασθενοφόρο και ενημερώνω τον γιατρό Ζαν Μαρ Μαρτίνο που ειδικεύεται στην θεραπεία ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ για την κατάσταση των τραυματιών. «Του έδωσα την εκτίμησή μου και επέστρεψα στο αυτοκίνητό μου», θυμάται ο Δρ Μελιέ. «Και έτσι έφυγα από το σημείο του δυστυχήματος χωρίς να γνωρίζω ποιος ανέλαβε τη θεραπεία».
Μαζί με τον εραστή του, ο Μαρκ επιστρέφει στο σπίτι, όπου θα αρχίσει να πλένει το λεκιασμένο λευκό κοστούμι του. Κρατάει όμως τον αναπνευστήρα που είχε…

Ξαφνικά, αρχίζει να πέφτει απότομα η πίεση της Νταϊάνα ενώ είναι στο ασθενοφόρο. Ο Mαρτίνο της χορηγεί και άλλη ντοπαμίνη αλλά φοβάται ότι τα συμπτώματα δείχνουν εσωτερική βλάβη. Τώρα θα πρέπει να την πάνε επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ερώτημα είναι σε ποιο νοσοκομείο. Τελικά η πριγκίπισσα διακομίζεται στο Pitié-Salpêtrière που βρίσκεται στο 13ο διαμέρισμα με το νοσοκομείο να βρίσκεται επί ποδός.

Όταν η Νταϊάνα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενημερώνεται ο Βρετανός πρέσβης, σερ Μάικλ Τζέι. Ενώ το ασθενοφόρο πλησιάζει το νοσοκομείο, η πίεση της Νταϊάνα πέφτει ξανά. Ο Mαρτίνο διατάζει τον οδηγό να σταματήσει, ενώ της χορηγεί και πάλι ντοπαμίνη. Κάποιοι ετοιμάζονται για το χειρότερο.

in.gr