Πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού: «Δεν ξέρω αν θα περπατήσω ξανά»
1 year, 7 months ago
6

Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του.

Οπρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Πάτρικ Γιανγκ, ανεβαίνει τον προσωπικό του Γολγοθά, κάτι που μοιράστηκε σε μια συγκλονιστική συνέντευξη.

Στις αρχές του Ιουλίου ο Πάτρικ Γιανγκ ενημέρωνε τους φίλους του στα social media πως είναι καλά στην υγεία του. Είχε προηγηθεί το σοβαρό τροχαίο στην Νεμπράσκα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ίδια του τη ζωή, όμως τον έχει καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι.

Όπως ανέφεραν το «News Channel Nebraska» αλλά και το «Nebraska News» ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει και να τραυματιστεί σοβαρά.

«Δεν υπήρχε στο δρόμο προστατευτικό κιγκλίδωμα ή φράχτης κοντά. Όταν το αυτοκίνητο προσγειώθηκε και σταμάτησε, συμπίεσε τη σπονδυλική μου στήλη ακριβώς στο κέντρο της πλάτης». Μετά το πολύωρο χειρουργείο και το διάστημα αποκατάστασης που πέρασε στο νοσοκομείο «Evra McKennon», ο Γιανγκ έχει καθηλωθεί στο καροτσάκι με την κίνηση στα πόδια του να περιορίζεται μόνο στα δάχτυλα.

Μιλώντας στο Times-Union μιλώντας για την περιπέτεια που βιώνει, δήλωσε πως δεν θα σταματήσει να κοιτάει αισιόδοξα ό,τι και αν του συνέβη.

«Πριν από 50-60 χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει κάποιος μετά από ένα τέτοιο ατύχημα. Όμως σήμερα, με την πρόοδο της ιατρικής και της επιστήμης, μπορείς να έχεις μια φυσιολογική ζωή. Ακόμη μαθαίνουμε καθημερινά πράγματα για τους τραυματισμούς της σπονδυλικής στήλης» είπε για την αποκατάστασή του.

«Είναι αδύνατο να πει κανείς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει κάποιος. Με έναν τέτοιο τραυματισμό οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου για να περπατήσω ξανά, αλλά σε πολύ κόσμο είπαν πως δεν θα σηκωθεί στα πόδια του και τελικά το έκαναν. Εγώ θα προσπαθήσω να το κάνω, για μένα, για την οικογένειά μου, για την πίστη μου και για να αποδείξω ότι μπορεί να γίνει και θα γίνει. Το μότο είναι ‘γιατί να μη γίνω εγώ αυτό το 1% που περπατά ξανά;

Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε αυτό που μου συνέβη να με καθορίσει ως άνθρωπο. Εγώ θα το καθορίσω… Δεν θέλω απλώς να μαζεύω επιταγές αναπηρικής σύνταξης. Θέλω να κάνω μια δουλειά που θα έχει σημασία για τον κόσμο, θέλω να του δώσω έμπνευση και την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τους εαυτούς τους».