Προσοχή! Αυτό δεν πρέπει να κάνετε ΠΟΤΕ όταν λείπετε στο εξωτερικό
1 year, 9 months ago
6

Τα social media είναι ένα «μέρος» στο οποίο μοιραζόμαστε πράγματα, σχολιάζουμε και ερχόμαστε «κοντά» με τους φίλους μας όπου κι αν βρίσκονται, ωστόσο έχει και αρκετά μειονεκτήματα, τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε κινδύνους.

Ένας εξ αυτών είναι το να γίνουμε στόχος διάρρηξης. Πολλές φορές πάνω στη χαρά μας κοινοποιούμε ότι βρισκόμαστε στο εξωτερικό για διακοπές, «ανεβάζουμε» φωτογραφίες για να τις δουν οι φίλοι μας, ωστόσο λησμονούμε ότι μπορεί να τις δουν και επιτήδειοι που έχουν σκοπό να μας κλέψουν.

Γνωρίζοντας ότι είμαστε σε διακοπές – πόσο μάλλον στο εξωτερικό- και δεν βρισκόμαστε στο σπίτι, είναι εύκολο να αποτελέσουμε στόχο.

Σύμφωνα με τη New York Post, σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019 διαπιστώθηκε ότι 1 στους 12 έπεσε θύμα διάρρηξης κατά τη διάρκεια των διακοπών του, έχοντας «ανεβάσει» τις αποδράσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επισημαίνοντας την τοποθεσία του.

Εάν πραγματικά θέλετε να ενημερώσετε κάποιον ότι απολαμβάνετε ένα κοκτέιλ σε μία εξωτική παραλία, φροντίστε να (του) στείλετε φωτογραφίες και βίντεο απευθείας σε αυτόν ή τουλάχιστον ρυθμίστε το προφίλ σας να μην είναι δημόσιο σε όλους, αλλά να το βλέπουν μόνο οι «φίλοι» σας.

in.gr