Πυρπόλησε αυτοκίνητο εταιρείας για να εκδικηθεί το πρώην αφεντικό του
2 years, 3 months ago
6

Την ολοκληρωτική καταστροφή οχήματος μεταφορικής εταιρείας στην Πάτρα, είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες Πέμπτη τα ξημερώματα, επί της οδού Ιωάννου Διακείδη, στην Περιβόλα.

Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε καρέ-καρέ τις κινήσεις του, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να αναγνωρίζει και να υποδεικνύει στις Αρχές τον άνδρα που πυρπόλησε το φορτηγάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», πρόκειται για εμπρησμό εκ προθέσεως με τη μέθοδο διαβροχής εύφλεκτου υλικού, με δράστη πρώην υπάλληλο της επιχείρησης (!).

Πρόκειται για 23χρονο που στη 1.40 π.μ, φαίνεται να προσεγγίζει το σταθμευμένο όχημα, κρατώντας ένα μπουκάλι που περιείχε βενζίνη, να περιλούζει το μπροστινό παρμπρίζ του οχήματος και λίγα λεπτά μετά να ξεσπά η πυρκαγιά. Κατά πληροφορίες της «Π», ο δράστης στην προσπάθειά του να βάλει φωτιά στο επαγγελματικό αυτοκίνητο φέρεται να τραυματίστηκε έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Το κίνητρο

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας φαίνεται πως το κίνητρο της εμπρηστικής ενέργειας ήταν λόγοι εκδίκησης, εξαιτίας διαφορών του 23χρονου με τον πρώην εργοδότη του, με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν, πως σχετίζονται με συμπεριφορές που επιδείκνυε ο νεαρός ενώ εργαζόταν στην εταιρεία και οι οποίες τελικά οδήγησαν στη λήξη της συνεργασίας.

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών και αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

 

in.gr