Ράνα Τάμερ: Δάκρυα για το «ατίθασο» κορίτσι της κοσμικής Αθήνας που «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων
3 years, 4 months ago
6

Tο διάσημο party girl των δεκαετιών ’70 και ’80, έχασε τη μάχη

Οι πιστοί και αληθινοί φίλοι της γλυκιάς, στιλάτης και ιδιαίτερης jet setter Ράνα Τάμερ σε όλο τον κόσμο αδυνατούν να πιστέψουν ότι έφυγε για τη… γειτονιά των αγγέλων.

Μια ξαφνική και απρόσμενη επιπλοκή στην υγεία της, στη σκληρή μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με την επάρατη νόσο, είχε αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια, έχοντας στο πλευρό της την πολυαγαπημένη της μητέρα, τη γνωστή Αθηναία Λίτα Τάμερ, τον μεγιστάνα πατέρα της Mammoun Tamer και τα αδέρφια της, οι οποίοι είναι απαρηγόρητοι για τον χαμό της.

Πολίτης του κόσμου (η ίδια, χαρακτηριστικά, δήλωνε για τον εαυτό της ότι «είμαι αυτή που είμαι»), με σπίτια στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου και γεννήθηκε, στο Λίβανο, το Κάιρο και στην Αθήνα, κέρδιζε τους πάντες με τη καλοσύνη και τη γενναιοδωρία της.

Λάτρευε τους φίλους της, με πρώτο και καλύτερο τον σχεδιαστή μόδας Μάρκελλο Νύκτα, ο οποίος την αποχαιρέτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook γράφοντας: «Η τελευταία αυτοκράτειρα και τελευταία φίλη… Σε σκέφτομαι, δεν σου άρεσε το κρύο και να είσαι μόνη… και τι θα γίνω τώρα… Good by Ranah…»

Με τον Μάρκελλο Νύκτα

Υπέρκομψη, λάτρις της μόδας, της τέχνης και του design, με τρομερό γούστο και καλλιτεχνικές ανησυχίες, ασχολήθηκε και η ίδια με τη ζωγραφική, ενώ το 2008 έκανε το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα, σπουδάζοντας Φιλοσοφία και Ψυχολογία στο American University in Cairo. Ιδιαίτερη προσωπικότητα, αλλά πάντα απλή και ευγενική, όπως αρμόζει στις χορτασμένες γυναίκες, με παιδεία, γνώσεις και οικογενειακή αρχοντιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso»,το «χαϊδεμένο» πλουσιοκόριτσο της κοσμικής Αθήνας των 70s, της εποχής των sex, drugs & rock ‘n’ rol και των glam 80s, αν και απέφευγε την επίδειξη, πρωταγωνιστούσε και έκλεβε την παράσταση σε κάθε εμφάνισή της στα ξέφρενα πάρτι στο Paramount, στις 9 Μούσες, στο Εργοστάσιο αλλά και στα δείπνα που οργάνωνε στο πολυτελέστατο διαμέρισμά της στην οδό Μαρασλή, στο Κολωνάκι, με καλεσμένους μεταξύ άλλων τον Τάκη Τσαντίλη, τον Βασίλη Ζούλια, την Apollonia B.

Στην πραγματικότητα ήταν ένα πολύ ευαίσθητο και μοναχικό πλάσμα, που τα μόνα που αναζητούσε, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά παλιός της φίλος, ήταν την αγάπη, την τρυφερότητα και την εσωτερική γαλήνη. Ευχόμαστε να τα βρήκε στη γειτονιά των αγγέλων όπου ταξίδεψε…

newsbreak.gr