Ρόδος: «Βρήκα την οικιακή βοηθό να τρέμει» – Τι λέει ο ανιψιός της 75χρονης που δολοφονήθηκε
1 year, 5 months ago
6

Σύμφωνα με τον ίδιο η ηλικιωμένη δεν είχε εκφράσει παράπονα για την οικιακή βοηθό

Η ιατροδικαστική εξέταση για την δολοφονία της κατάκοιτης 75χρονης, πιστοποιεί θάνατο από ασφυξία, ενώ ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη στην 45χρονη οικιακή βοηθό, στη Ρόδο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και άμεσο δόλο.

Η κατηγορούμενη ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει ακόμα τρεις ηλικιωμένους, ενώ επιφυλακτικοί δηλώνουν συγγενείς των εκλιπόντων. Κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, πριν απολογηθεί, ζήτησε ο συνήγορος της 75χρονης, Στέλιος Αλεξανδρής, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η 45χρονη να ομολογεί δολοφονίες που δεν διέπραξε.

Στην ΕΡΤ μίλησε ανιψιός της κατάκοιτης γυναίκας τονίζοντας ότι η θεία του ήταν ευχαριστημένη στις δύο εβδομάδες που είχε κοντά της την οικιακή βοηθό.

«Βρήκα την οικιακή βοηθό έξω από το σπίτι. Έτρεμε. Μπήκα μεσα στο σπίτι και βρήκα τη θεία μου, δεν ανέπνεε, και στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ…Στην αρχή δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό αλλά θεώρησα ότι κάτι έπαθε η θεία στον ύπνο αλλά οι κινήσεις της αστυνομίας με έκαναν να καταλάβω ότι είχε συμβεί κάτι άλλο…Ήταν δύο εβδομάδες με τη θεία μου. Δεν μας είχε κάνει παράπονα. Τα πηγαίνανε μια χαρά οι δύο τους. Είχα ρωτήσει τη θεία πώς τα πάει και μας είπε όλα μια χαρά και «αν δεν ήταν καλή δεν θα την κρατούσα»».

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, το έγκλημα σημειώθηκε στις 8:10 το πρωί της Δευτέρας (21/11) στην περιοχή Καλυθιές.

Η 45χρονη, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικές διαταραχές. Πριν από δέκα χρόνια, το 2002, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε, πως είχε κόψει την φαρμακευτική αγωγή με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να πνίξει το μόλις ενός έτους- τότε- αγοράκι της.

Όταν βγήκε από την κλινική, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. 11 χρόνια μετά, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

in.gr