Ρούλα Πισπιρίγκου: Είμαι στη φυλακή ενώ είμαι αθώα και άλλοι έξω κάνουν πάρτι
1 month, 10 days ago
6

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει μεταφερθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου καθώς δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η μάνα των τριών παιδιών από την Πάτρα επιμένει να αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται πως είναι αθώα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή (μέσω τρίτου προσώπου) στην εφημερίδα “Πελοπόννησος“: «Είμαι αθώα με αποδείξεις και είμαι στη φυλακή και άλλοι έξω κάνουν πάρτι».

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, η αιχμή είναι πιθανόν για τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες ώρες να πάει μαζί με τον δικηγόρο του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Φύλακας της ανάβει το τσιγάρο – Η δήλωση πρώην κρατουμένου για… τσιγκέλι

Σε ειδικό κελί στις φυλακές Kορυδαλλού, μακριά από τις άλλες κρατούμενες και με ξεχωριστό ωράριο προαυλισμού, θα κρατηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να την προφυλακίσουν.

H 33χρονη θα βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές, σε κοντινή απόσταση από τα μέλη της 17 Νοέμβρη και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Ακριβώς απέναντι, στην 6η πτέρυγα των φυλακών, κρατούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Το κελί της θα είναι στον πρώτο όροφο. Στη σιδερένια πόρτα, μέσω ενός μικρού ανοίγματος, θα επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπάλληλους. Στο εσωτερικό του κελιού υπάρχει ένα κρεβάτι και ένα παράθυρο τυφλό. Δεν θα μπορεί να επικοινωνήσει με κανένα άλλο κελί και θα μιλά από το ατομικό της καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται έξω από το κελί. Δίπλα ακριβώς, είναι το αναρρωτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσωρινά παραμείνει σε ειδικό χώρο λόγω κορονοϊού.

Πρώτο της αίτημα στους υπεύθυνους των φυλακών είναι να έχει τηλεόραση έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η 33χρονη είναι μανιώδης καπνίστρια και έξω από το κελί της υπάρχει φύλακας που κρατά τον αναπτήρα και της ανάβει το τσιγάρο όποτε χρειάζεται, καθώς δεν της επιτρέπεται να έχει ούτε σπίρτα.

Πρώην κρατούμενος: “Ο νόμος της φυλακής”

Ένας πρώην κρατούμενος, μιλώντας στο Star, αναφέρθηκε στον “Νόμο των κελιών” και πώς αντιμετωπίζουν οι τρόφιμοι, υποδίκους που τους βαραίνουν τέτοιου είδους αδικήματα.

“Στον ειδικό χώρο πηγαίνουν όσοι χρήζουν προστασίας και δεν μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στις πτέρυγες. Διότι έχουν μπει σε διαδικασίες που τους κυνηγάνε να τους φάνε ζωντανούς. Οποιοδήποτε αδίκημα έχει να κάνει με παιδιά ή ηθών, είναι για να σε βάλουν στο τσιγκέλι… Ό,τι δεν λέει ο νόμος που έχει ψηφιστεί, το λέει ο νόμος της ζούγκλας, της φυλακής”, είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο φοβάται και η 33χρονη, όπως εκμυστηρεύτηκε στον δικηγόρο της, μετά την απολογία της και την απόφαση για προφυλάκιση.

enikos.gr