Σάλος στα social media: Drag queen «τα βάζει» με τις μητέρες που πάνε τα παιδιά τους στις drag queens
1 year, 3 months ago
6

Αντιδράσεις στα social media με αφορμή την ανάγνωση παραμυθιού από drag queen στη Θεσσαλονίκη σε παιδιά νηπιαγωγείου, κάτι που γίνεται και σε άλλες χώρες της Δύσης τα τελευταία χρόνια.

Μήνυμα στις ετεροφυλόφιλες μητέρες θέλησε να στείλει η Kitty Demure, Αμερικανή drag queen, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεσή της με το γεγονός πως μητέρες πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ημέρες ανάγνωσης παραμυθιών από drag queens, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι εντελώς ανεύθυνο από την πλευρά τους να πηγαίνουν τα παιδιά σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα, γιατί πηγαίνετε τα παιδιά σας να τους διαβάσουν παραμύθια drag queens. Δεν έχω ιδέα! Τι διάολο έχει κάνει μια drag queen εκτός από το να βάφεται και να χοροπηδάει στην πίστα κάνοντας σεξουαλικά κόλπα, ώστε να την έχετε τόσο ψηλά σε εκτίμηση και να την προβάλετε ως πρότυπο στα παιδιά σας;» αναρωτήθηκε η ίδια στο βίντεο της το οποίο δημοσίευσε πριν από περίπου δυο χρόνια στο YouTube και το οποίο αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες από χρήστες των social media, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Η drag queen μέσω του βίντεο ρώτησε ευθέως τις μητέρες αν θα ήθελαν τα παιδιά τους να έχουν για πρότυπα μια στρίπερ ή μια πορνοστάρ. «Μια drag κάνει το νούμερό της σε κλαμπ για ενήλικες. Στα παρασκήνια υπάρχει γύμνια, ναρκωτικά και βρωμιά. Απορώ ειλικρινά τι προσπαθείτε να καταφέρετε» ανέφερε στο βίντεο.

«Μην νομίζετε ότι μας κάνετε χάρη. Ισα ίσα μας δημιουργείτε επιπρόσθετα προβλήματα. Είχαμε τη φήμη, που δεν ευσταθεί, ότι είμαστε παιδόφιλοι, ανώμαλοι. Δεν έχουμε ανάγκη να φέρετε τα παιδιά σας σε εμάς. Κρατήστε τα στο σπίτι ή πηγαίνετέ τα στην Disneyland ή αν θέλετε να δουν βαμμένους ανθρώπους, πηγαίνετέ τα στο τσίρκο. Γι’ αυτό λοιπόν μην καταστρέφετε τα παιδιά σας και μην καταστρέφετε κι εμάς» κατέληξε η Kitty Demure.

Η απάντηση της drag queen μετά τις αντιδράσεις: «Οσοι ενοχλήθηκαν δεν έπρεπε να κάνουν παιδιά»

Ένταση επικράτησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ανάμεσα στην drag queen που διάβασε παραμύθια σε παιδιά σε νηπιαγωγείο της Καλαμαριάς και έναν δικηγόρο που έστειλε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και για τα όσα είπε η drag queen για όσους ενοχλήθηκαν με την εν λόγω πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι οι γονείς που αντέδρασαν «δεν θα έπρεπε να κάνουν παιδιά».

Αντιδράσεις υπήρξαν από την εκκλησία, αλλά και μία ανάρτηση της Κατερίνας Λάσπα, έφερε «εμφύλιο» μέσα στο ΠΑΣΟΚ.  Πιο συγκεκριμένα, η τομεάρχης Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, «αθλιότητα» τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με πολλά μέλη να επικρίνουν τις δηλώσεις αυτές τις Κατερίνας Λάσπα.

Σημειώνεται ότι αρκετοί γονείς με τα παιδιά τους, αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων, παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Thessaloniki Pride στις 30 Δεκεμβρίου με τη drag queen να διαβάζει παραμύθι σε παιδιά ηλικίας από 3 ως 13 ετών. Η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει σε χώρο ιδιωτικού παιδικού σταθμού στην Καλαμαριά. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλλά και των αντιδράσεων, οι διοργανωτές άλλαξαν χώρο.

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, η RawBee Candles απάντησε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν πήγα σε αυτή την εκδήλωση για να σεξουαλικοποιήσω τα παιδιά, ούτε να πω για την δική μου σεξουαλικότητα. Εγώ πήγα ως καλλιτέχνης για να διαβάσω παραμύθι στα παιδιά με έναν θεατρικό τρόπο».

«Οι αντιδράσεις όλες αυτές απαντούν από μόνες τους. Όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τη γνώμη τους με όποιον τρόπο θέλουν δημόσια. Παρόλα αυτά, είναι στον κάθε άνθρωπο να έχει αναπτύξει μια κριτική ικανότητα ώστε να μπορεί να κρίνει τι είναι άποψη και τι δεν είναι», ανέφερε.

Αναφορικά με την εκδήλωση είπε: «Ήταν περίπου 30 παιδάκια με τους γονείς του στην αίθουσα, ηλικίας 3 με 13 ετών. Ξεκινήσαμε με τα ονόματά τους, το αγαπημένο τους χρώμα, για να “σπάσουμε τον πάγο” και να μπούμε σε ένα κλίμα. Ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού, που έχει γράψει ο Κωνσταντίνος Μαραγκός, και μετά από αυτό ρωτήσαμε τα παιδιά πως αισθάνονται και όλα ήταν πολύ χαρούμενα».

«Τα παιδικά μου χρόνια και τα εφηβικά ήταν καλά. Οι γονείς μου με αντιμετώπισαν πολύ θετικά» σημείωσε. «Είναι περήφανοι για μένα» είπε.

Αρκετά ενοχλημένος με το περιστατικό εμφανίστηκε ο δικηγόρος, Χαράλαμπος Κατσιφάρδας, ο οποίος όπως δήλωσε εστειλε εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, τονίζοντας πως «το υπουργείο οφείλει να προασπίσει την ψυχοσύνθεση των παιδιών, εμένα με ενόχλησε ότι υποβάλλουν την κατάργηση των φύλων από μικρές ηλικίες».

«Έχουμε έναν σφετερισμό των Χριστουγέννων και μια έμμεση προπαγάνδα συγκεκριμένων πεποιθήσεων μιας συγκεκριμένης ομάδας», δήλωσε.

«Δεν επιβάλλουμε τίποτα. Κι εμείς έχουμε προπαγανδιστεί από μικρά για πολλά πράγματα. Εμείς λειτουργούμε λίγο διαφορετικά σε όλο αυτό», δήλωσε από την πλευρά της η drag queen.

real.gr