Συγκλονιστική μαρτυρία για τον ακρωτηριασμό και τον θάνατο 6Οχρονης μετά τον εμβολιασμό της
2 years, 11 months ago
6

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γαμπρού 60χρονης που ακρωτηριάστηκε και τελικά έχασε τη ζωή της μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γαμπρού της 60χρονης που ακρωτηριάστηκε και τελικά έχασε της ζωή της μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τα τραγικά γεγονότα

Με πολύ αναλυτικό και περιγραφικό τρόπο μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν τελικά στον θάνατο την πεθερά του, μετά τον εμβολιασμό της.

H 60χρονη παρουσίασε, όπως λέει ο γαμπρός της, 10 μέρες μετά τον εμβολιασμό της, πονοκεφάλους και θόλωση της όρασης, συμπτώματα που την οδήγησαν κατεπειγόντως στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Δυστυχώς, στη διάρκεια της εισαγωγής της που έγινε αρχικά με τη διάγνωση «εγκεφαλικού επεισοδίου», υπέστη και θρόμβωση κάτω άκρου.

Ετσι, εκτός της κρανιοανάτρησης (διάνοιξης του κρανίου) υποβλήθηκε τελικά και σε ακρωτηριασμό κάτω άκρου.

Στη συνέχεια, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και αφού παρέμεινε διασωληνωμένη για 18 μέρες, επήλθε τελικά το μοιραίο.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο συγγενής της και γαμπρός της , στο ιστορικό της νοσηλείας της σημειώνεται ότι παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα, ισχαιμία κάτω άκρου και πνευμονία από εισρόφηση.

Καμία υποψία

Από την περιγραφή προκύπτει ότι για πολλές μέρες δεν είχε τεθεί η υποψία πως η παθολογία της θα μπορούσε ενδεχομένως να σχετίζεται με το εμβόλιο.

Ωστόσο, στην πορεία και όσο περνούσαν οι μέρες και με αφορμή τα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με την εκδήλωση παρόμοιων περιστατικών στο εξωτερικό, τόσο οι συγγενείς αρχικά, όσο και οι θεράποντες, άρχισαν να υποψιάζονται την πιθανότητα ότι θα μπορούσε ενδεχομένως το εμβόλιο να ευθύνεται για το περιστατικό.

Πάντως, οι συγγενείς δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους την περίφημη κίτρινη κάρτα, που χρησιμοποιείται υποχρεωτικά για την επαγρύπνηση και η οποία θα έπρεπε να είχε συμπληρωθεί από τους θεράποντες ιατρούς.

Οπως είπε ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας περιμένουν την κίτρινη κάρτα να αποσταλεί από τον ΕΟΦ, μέσω εισαγγελέως.

Αναπάντητα ερωτήματα

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, όχι τόσο για τον τρόπο της αρχικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι όπως παραδέχθηκαν οι γιατροί και οι συγγενείς δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία, όσο για τη διαδικασία επαγρύπνησης από τη στιγμή που τέθηκε η υποψία.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η μη διενέργεια νεκροψίας, την οποία κανείς δεν τους υπέδειξε ότι θα έπρεπε να ζητήσουν.

Είναι φανερό ότι η έλλειψη συγκεκριμένου πρωτοκόλλου για παρόμοια περιστατικά, δεν βοηθάει στη διαλεύκανση της υπόθεσης, δηλαδή περί συσχέτισης ή μη του εμβολίου με το συμβάν, αντίθετα αφήνει κενά και ερωτηματικά, με αποτέλεσμα εκτός από συγχύσεις να προκαλεί ανασφάλεια στο κοινό που περιμένει να εμβολιασθεί.

Το σοβαρότερο, όμως, πρόβλημα παραμένει, αυτό της πρόβλεψης και πρόληψης για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών από τη στιγμή που η σοβαρή, συστηματική και επισταμένη επιστημονική έρευνα περί συσχέτισης παραμένει σε εκκρεμότητα.

Φαρμακο-επαγρύπνηση

Ας ελπίσουμε ότι η πολιτεία θα ευαισθητοποιηθεί θέτοντας άμεσα σε κίνηση τους μηχανισμούς φαρμακο-επαγρύπνησης, ιατροδικαστικής έρευνας και ό,τι άλλο χρειασθεί.

Οι έλληνες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει με το εμβόλιο προκειμένου να δώσουν την έγγραφη συγκατάθεσή τους πριν εμβολιασθούν, ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ οι οποίες υποχρέωσαν την εταιρεία να εκδώσει επιπλέον οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας και τους ενδιαφερόμενους χρήστες, σχετικά με σειρά από πρόσθετες ανεπιθύμητες παρενέργειες που δεν είχαν παρατηρηθεί στις μελέτες. 

Πηγή: neakriti.gr