Σύμη: Στους δρόμους παραμένουν οι μετανάστες -Κοιμούνται σε χαρτόνια [βίντεο]
6 months, 11 days ago
6

Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στη Σύμη.

Οι μετανάστες ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, που έφτασαν στο νησί τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζονται να κοιμούνται στις άκρες των δρόμων, καθώς δεν υπάρχει δομή φιλοξενίας.

Μιλώντας στο iefimerida.gr, ο δήμαρχος Σύμης, ζήτησε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και και για τους μετανάστες.

Όπως βλέπουμε και στα βίντεο, οι μετανάστες κάθονται σε χαρτόνια που έχουν απλώσει στους δρόμους, όπου έχουν στήσει πρόχειρα καταλύματα.

«Από τη μια πλευρά το νησί είναι ακόμα και σήμερα γεμάτο με τουρίστες και από την άλλη οι Τούρκοι στέλνουν καραβιές με μετανάστες. Εμείς εδώ δεν έχουμε κέντρο υποδοχής και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο νησί φιλοξενούνται στον προαύλιο χώρο του Λιμεναρχείου», δηλώνει ο δήμαρχος Σύμης και προσθέτει:

«Η χωρητικότητά του είναι για 13 άτομα. Αυτή την ώρα πάνω στο νησί βρίσκονται τουλάχιστον 200 άτομα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, ζητάμε άμεσα βοήθεια για να βρεθεί μια λύση. Τόσο για εμάς όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κοιμούνται στη μέση του δρόμου και κινδυνεύουν να τους πατήσουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα».