Συνελήφθη αλλοδαπός που άρπαζε βαλίτσες επιβατών στο «Ελ. Βενιζέλος» με μια…ομπρέλα!
3 months, 25 days ago
6

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκεται ένας αλλοδαπός άνδρας που άρπαζε αποσκευές από ανυποψίαστους ταξιδιώτες.

Ο περίεργος αλλοδαπός με την τραγιάσκα, το σακάκι και την πλαστή ελληνική ταυτότητα, τρύπωνε στους χώρους του αεροδρομίου υποδυόμενος τον ταξιδιώτη και εφοδιασμένος με μια ομπρέλα άπλωνε το ξύλινο χερούλι, τραβούσε τσάντες και χειραποσκευές και γινόταν «καπνός».

Ή σύλληψη του από τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα, έγινε στη μια το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ δύο ημέρες νωρίτερα είχε αρπάξει τσάντα από επιβάτη που περιείχε 2.380 δολάρια, δύο κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και κάρτες.

Οι αστυνομικοί του είχαν στήσει ενέδρα, έχοντας τα χαρακτηριστικά του από το κλειστό κύκλωμα και όταν το μεσημέρι της Παρασκευής εμφανίστηκε στον χώρο αναχωρήσεων για να πιάσει…«δουλειά», έγιναν η η σκιά του.

Στις 12:58 απλώνοντας το χερούλι της ομπρέλας επιχείρησε να αρπάξει τσάντα από καρότσι επιβάτη χωρίς όμως αποτέλεσμα αλλά δεν το έβαλε κάτω. Κινούμενος σαν αίλουρος, τέσσερα λεπτά αργότερα στη 13:01 και ενώ βρισκόταν εξωτερικά της πύλης 1 και 2, βούτηξε τσάντα επιβάτη που περιείχε το πορτοφόλι με περίπου 1000 ευρώ, τις κάρτες και την ταυτότητα του. Οι αστυνομικοί, πριν προλάβει να την κοπανήσει, όρμησαν πάνω του και του πέρασαν χειροπέδες.

Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμά του, όπου βρέθηκε πλήθος κλεμμένων τσαντών και αντικειμένων, το χρηματικό ποσό των 3500 ευρώ, 2200 δολάρια ΗΠΑ, 140 πέσος Μεξικού, μια πλαστη ελληνική ταυτότητα, αποδείξεις αποστολής μεγάλων χρηματικών ποσών σε συγγενικό του πρόσωπο στην Ισπανία.

Ήταν άνεργος και ζούσε από τις κλοπές

Το γεγονός ότι ο αλλοδαπός, που είναι ανεξακρίβωτης υπηκοότητας, δηλώνει άνεργος οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ζούσε από τις κλοπές αποσκευών. Η οικία στην οποία διέμενε αποτελούσε safe house (δηλάδή χώρος όπου διαμένουν παράνομοι αλλοδαποί) και σε βάρος των τεσσάρων ατόμων που βρέθηκαν εκεί και στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων κινήθηκαν οι διαδικασίες απέλασης.