Βιασμοί 14χρονης και 16χρονης: Η υπερασπιστική γραμμή που κατηγορεί τα θύματα
2 years, 2 months ago
6

Ο ίδιος δικηγόρος υπερασπίζεται τον βιαστή της 14χρονης και τον ιερέα βιαστή της 16χρονης: Πώς κατηγορεί τα θύματα

Δύο συνταρακτικές υποθέσεις βιασμού ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες, με θύματα δύο ανήλικα κορίτσια. Η μία, ετών 14, η οποία περιέγραψε αποκλειστικά στο in.gr την κακοποίησή της και η άλλη, ετών 16, θύμα συστηματικού βιασμού από 37χρονο ιερέα. Το κοινό αυτών των δύο κοριτσιών είναι ο δικηγόρος και των δύο υποθέσεων, Αντρέας Θεοδωρόπουλος. Όπως με την 14χρονη, έτσι και τώρα με την 16χρονη ο δικηγόρος προσπαθεί να επιτεθεί στην υπόληψη των θυμάτων.

«Έγιναν μόδα οι καταγγελίες βιασμών»

Μαζί με την πολύκροτη υπόθεση της Θεσσαλονίκης, μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες αντιμετωπίζουμε τρεις πολύ σοβαρές υποθέσεις βιασμών. Οι δύο αφορούν ανήλικα κορίτσια. Η 14χρονη βιάστηκε στο σπίτι της αδερφής της από τον 32χρονο σύντροφό της, η 16χρονη ήταν θύμα του ιερέα που την καλούσε για εξομολόγηση.

Αλλά ας δούμε πώς κατηγορήθηκαν τα θύματα από το συνήγορο των δύο αντρών.

Στην περίπτωση της 14χρονης κοπέλας, το θύμα, μετά τη συνέντευξή της στο in.gr, δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα να αλλάξει όσα είπε, γιατί αλλιώς θα… διαρρεύσει πορνογραφικό περιεχόμενο με πρωταγωνίστρια την ίδια. Όταν η μητέρα της ανήλικης ζήτησε τον λόγο, ο άντρας που πραγματοποίησε το απειλητικό τηλεφώνημα δήλωσε πως είναι δικηγόρος, χωρίς, όμως, να δώσει το όνομα του.

Πριν να οδηγηθεί στο ανακριτή ο 32χρονος, ο δεύτερος συνήγορός του κ. Θεοδωρόπουλος, έκανε λόγο για “μεγάλες αποκαλύψεις”. Ποιες ήταν αυτές; Λίγες ημέρες αργότερα θα δήλωνε:

“Δυστυχώς τα σημερινά 14χρονα δεν είναι αυτά που ήταν στο παρελθόν”. Κατηγορεί το 14χρονο κορίτσι ότι χρηματίζεται και ότι συμμετέχει σε πορνογραφικό σάιτ.

Τόσο το κορίτσι, όσο και η μητέρα της είναι σοκαρισμένες από τις κατηγορίες που ακούν εις βάρος του παιδιού. Η 14χρονη δηλώνει ότι φοβάται τι μπορεί να της συμβεί αν αποφυλακιστεί ο 32χρονος και η μητέρα της λέει ότι δεν αντέχει να ακούει για το παιδί της τέτοιες ακραίες και ανυπόστατες κατηγορίες. “Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, πολύ αθώο, αυτό που του συνέβη δεν φτάνει; Πρέπει να ακούει κι όλα αυτά;”, δηλώνει η μητέρα.

Εις βάρος του κατηγορούμενου υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση που επιβεβαιώνει τον βιασμό και το αίμα στα εσώρουχα και τα σεντόνια του παιδιού.


Η υπόθεση του ιερέα

Μόλις λίγες ημέρες αργότερα, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του 37χρονου ιερέα, ο οποίος κατηγορείται για τον κατ επανάληψη βιασμό 16χρονης κοπέλας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το κορίτσι, μέσω τηλεοπτικού προγράμματος, συνειδητοποίησε πως αυτό που συμβαίνει με τον ιερέα δεν είναι φυσιολογικό και μαζί με τους γονείς της, κατήγγειλαν τον βιασμό.

Αυτήν την φορά, ο κ. Θεοδωρόπουλος δηλώνει στο MEGA (ενώ το ίδιο έκανε και το πρωί στον ΑΝΤ1) ότι “η καταγγελία των βιασμών έχει γίνει πλέον μόδα”, ενώ μάλιστα δήλωσε ότι το κορίτσι πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

“Ο ιερέας από την πλευρά του μου έχει εκθέσει ότι το κορίτσι έχει ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν. Είμαι υπερασπιστής και οφείλω να περάσω στον κόσμο την δική του άποψη».

«Είναι ένας λαϊκός ιερέας, που είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά με την παπαδιά. Έχει ιερέα πατέρα και ιερέα αδελφό και μου είναι αδιανόητο ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο”.

Σε αυτήν την περίπτωση το τεκμήριο αθωότητας είναι η… ιεροσύνη του 37χρονου.

«Αθώοι» οι κατηγορούμενοι

Και στις δύο περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι. Ο 32χρονος ελπίζει να κατηγορηθεί μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου και ο ιερέας θέλει να αποδείξει ότι το θύμα είναι φαντασιόπληκτη. Ας δούμε τι αναφέρει ο 32χρονος, ο οποίος άλλαξε την κατάθεσή του -δήλωνε αθώος- όταν ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έρευνας:

«Αρχίσαμε να φιλοξενούμε το κορίτσι το 2019 με 2020 στο σπίτι μας. Οι σχέσεις μας ήταν φιλικές, ήταν αδερφή της συντρόφου μου. Το 2021 τότε με τα χιόνια είχε έρθει για 2 εβδομάδες στο σπίτι. Είχε ξεκινήσει η προκλητική συμπεριφορά νωρίτερα, το είχα πει στη σύντροφό μου και μου είπε να μην δίνω σημασία, παιδί είναι. Μου είχε πει ότι η μαμά της δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με δύο παιδιά, γιατί η πιο μικρή ήταν πιο κακομαθημένη και εμείς ουσιαστικά θέλαμε να εξομαλύνουμε μία κατάσταση. Στην αρχή υπήρχαν διαφωνίες, εγώ δεν ήθελα, και μου είπε η σύντροφός μου να την παίρνουμε πιο αραιά.

Μετά το Φλεβάρη του 2021 ξαναήρθε το Πάσχα στην γιορτή μας- ήθελε να είναι μαζί μας. Το Πάσχα όταν την φιλοξενήσαμε νομίζω ότι δεν είχαμε σεξουαλική επαφή, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Στη γιορτή μας την φιλοξενήσαμε- νομίζω ότι είχαμε επαφή και εκεί. Τον Φλεβάρη, τον Μάιο και τον Ιούνιο είχαμε επαφή. Τον Ιούνιο της ζήτησα να σταματήσει όλο αυτό. Τον Ιούνιο την φιλοξενήσαμε από 9 ως 19 Ιουνίου. Υπήρξε επαφή την προηγούμενη Παρασκευή από εκεί που καταγγέλλει η 14χρονη. Της είπα δεν βγάζει κάπου και δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται για κανέναν. Στα ενδιάμεσα απέφευγα τις επαφές μαζί της.»

Και συνεχίζει: «… η καταγγελία πιστεύω ότι έγινε από εκδίκηση επειδή της είπα τέλος».

Η μητέρα της 14χρονης, η οποία βρίσκεται σε σοκ, όχι μόνο αναιρεί όσα λέει ο κατηγορούμενος, αλλά επισημαίνει πως το βοηθούσε οικονομικά όσο μπορούσε το ζευγάρι. Το κορίτσι μένει σταθερά με τη μητέρα του και πηγαίνει στο σχολείο της περιοχής που κατοικεί αυτή και όχι στο Περιστέρι.

Η δε ιατροδικαστική έρευνα δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: Τα τραύματα στα γεννητικά όργανα του παιδιού και το αίμα στα ρούχα της φανερώνουν βιασμό. Οπωσδήποτε όχι συναίνεση και όχι συνεύρεση που γινόταν με κάποια συχνότητα.

Στην περίπτωση του 32χρονου, η δικαιοσύνη τον έκρινε προφυλακιστέο, αφού τα στοιχεία εις βάρος του ήταν αδιάσειστα.

Θύτης το θύμα

Μία υπόθεση βιασμού είναι επί της αρχής φρικτή. Όταν δε το θύμα είναι ανήλικο, τότε το έγκλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Και σε αυτές τις δύο περιπτώσεις κοινό σημείο είναι η υπερασπιστική γραμμή που διαλέγει ο κοινός συνήγορος των κατηγορούμενων: Φταίει το θύμα.

Για την 14χρονη, λέει ότι προκάλεσε τον βιαστή της. Ακόμη και ότι εκπορνεύεται! Για την 16χρονη ισχυρίζεται πως είναι φαντασιόπληκτη.

Τα ανήλικα κορίτσια είναι από τα ελάχιστα θύματα βιασμού στη χώρα μας που απευθύνθηκαν στην δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με τις Αρχές, μόνο το 7-10% των θυμάτων οδηγούνται σε καταγγελία. Είναι αντιμέτωπες με τον ηθικό και συναισθηματικό εξευτελισμό τους, πράγμα που “ταιριάζει” στο τόσο χαμηλό ποσοστό των καταγγελιών.

Και καθώς δεν έχει γίνει καθόλου… μόδα η καταγγελία ενός βιασμού, περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη και για τον 37χρονο ιερέα.

in.gr