Βιασμοί ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη: Ο θείος έστελνε σε φίλο του τα βίντεο της κακοποίησης
2 years, 5 months ago
6

Eρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστεί ο παραλήπτης του υλικού με τις αρρωστημένες πράξεις του 51χρονου θείου των παιδιών.

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΝΑΝΟΥ

Πιθανή εμπλοκή ενός ακόμη προσώπου, πλην του 51χρονου, στην υπόθεση βιασμού των τριών ανήλικων παιδιών που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη, εξετάζουν οι Αρχές. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τις συγκεντρωθείσες καταθέσεις, το δεύτερο πρόσωπο, που συνδέεται φιλικά με τον κατηγορούμενο, δεν φαίνεται να είχε σχέση με τους βιασμούς, αλλά μπορεί να είχε πρόσβαση στο υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε στη διάθεσή του ο 51χρονος, ο οποίος φρόντιζε να απαθανατίζει τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Οπως αποκαλύπτεται, ο 51χρονος θείος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τα ανίψια του, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, από το 2009 έως το 2013, όταν αυτά ήταν σε ηλικία μόλις τεσσάρων, έξι και επτά ετών αντίστοιχα. Ο δράστης εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη που του έδειχναν τα δυο αδέλφια του και δρούσε ανενόχλητος. Το κοριτσάκι που έπεσε θύμα του ήταν του ενός αδελφού του και τα άλλα δύο αγοράκια του δεύτερου. Οι γονείς τους τα άφηναν στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τις ώρες που εργάζονταν. Στο ίδιο σπίτι διέμενε και ο κατηγορούμενος.

Οταν οι ενήλικοι απουσίαζαν και έμενε μόνος του, είχε την ευκαιρία και τον χρόνο να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις εις βάρος των παιδιών. Πολλές φορές τα δύο αγόρια και το κορίτσι διανυκτέρευαν στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου στη Θεσσαλονίκη.

Προκειμένου να κερδίσει τη συμπάθειά τους, μάλιστα, φέρεται να τους έδινε χρήματα, γλυκά και άλλα δώρα, ενώ τα άφηνε να παίζουν με το κινητό του. Με αυτόν τον τρόπο προσποιούνταν τον «καλό» θείο και κέρδιζε τη συμπάθειά τους. Αρκετές φορές τα βιντεοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο και τα έβαζε να βλέπουν βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με ενηλίκους, ενώκάποιες άλλες τα πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο σε ερημικά μέρη, όπου ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του.

Η καταγγελία και οι βιασμοί

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν το ένα από τα τρία παιδιά, 18 ετών σήμερα, βρήκε τη δύναμη και το θάρρος να καταγγείλει στις Αρχές τα όσα βίωσε. Οι δύο οικογένειες των παιδιών, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αντιμετώπισαν εξαρχής το θέμα με τελείως διαφορετικό τρόπο. Η οικογένεια του 18χρονου, εδώ και περίπου ένα χρόνο, προετοίμαζε το έδαφος. Ο νεαρός επισκέφθηκε ψυχολόγο και, όταν αισθάνθηκε έτοιμος να αναλάβει το βάρος της συναισθηματικής και κοινωνικής ευθύνης, προχώρησε στην καταγγελία.

Ωστόσο, οι γονείς των άλλων δύο θυμάτων προσπάθησαν να μη δώσουν συνέχεια στο θέμα, φοβούμενοι ίσως ενδεχόμενο στιγματισμό των παιδιών, ενώ μέχρι σήμερα αρνούνται να μιλήσουν. Τα παιδιά φαίνεται ότι θυμούνται αυτά που έγιναν, αλλά πολύ συγκεχυμένα και αόριστα.

Μιλώντας στη Realnews, η δικηγόρος του 18χρονου, Ανθούλα Ανάσογλου, αναφέρει: «Ο εντολέας μου είναι ένα πολύ ευαίσθητο, καλλιεργημένο παιδί, με αξιόλογες σπουδές. Πάλεψε πολλά χρόνια με το τραύμα του και κατάφερε να βγει νικητής. Με μεγάλη δύναμη ψυχής κατέθεσε στο Τμήμα Ανηλίκων τα όσα έζησαν ο ίδιος και τα ανήλικα ξαδελφάκια του στα χέρια ενός ανθρώπου που εκμεταλλεύτηκε την παιδική τους ηλικία και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι γονείς των τριών παιδιών με το να τα αφήνουν στο σπίτι των παππούδων για να τα προσέχει.

Εχει σημασία φωνές σαν του 18χρονου να ακούγονται και να δικαιώνονται, γιατί τα παιδιά ζητούν πάντα από τους μεγάλους προστασία. Κανένα αίσθημα ενοχής και καμία σιωπή δεν πρέπει να βαραίνει τις παιδικές ψυχούλες. Οσοι ακούν, γνωρίζουν και υποψιάζονται κάτι, πρέπει να μιλούν. Οι πληγές επουλώνονται μόνο όταν κλείνουν και όχι όταν καλύπτονται πρόχειρα. Ο κόσμος μπορεί και οφείλει να γίνει καλύτερος».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews