Βιασμός 12χρονης: «Με 120 ευρώ θα έχεις ό,τι θες…», έγραφε ο Μίχος στους «πελάτες»
1 year, 6 months ago
6

Την απόλυτη και ανείπωτη φρίκη της άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και του βιασμού που βίωνε η 12χρονη μαθήτρια στον Κολωνό αποτυπώνουν καρέ-καρέ τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δυσώδη αυτή υπόθεση. Στον ογκώδη φάκελο, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της 33ης τακτικής ανακρίτριας, περιλαμβάνονται διάλογοι που δεν τους χωρά ο ανθρώπινος νους και μέρος αυτών αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ».

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος που, σύμφωνα με τη δικογραφία, βρίσκεται πίσω από τους λογαριασμούς της ανήλικης σε διαδικτυακές εφαρμογές μίλαγε με τους υποψήφιους πελάτες, παρουσιάζοντας το κορίτσι ως έτοιμο να κάνει «πολύ σεξ». Οι διαδικτυακές «συζητήσεις» του με τους υποψήφιους πελάτες της ανήλικης, την οποία o 53χρονός όχι μόνο εξέδιδε, αλλά και βίαζε, σύμφωνα με την κατηγορία, προκαλούν σοκ. «Εχεις αμάξι; Θες να κάνουμε σεξ μέσα στο αμάξι και να μου δώσεις ένα δωράκι;» έγραφε ο κατηγορούμενος εξ ονόματος του παιδιού σε άτομα που ήθελαν να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις τους και τους οποίους τώρα ψάχνουν να ταυτοποιήσουν οι Αρχές. Βέβαια, ο ίδιος φέρεται να αρνείται ότι εκείνος χειριζόταν τα προφίλ του κοριτσιού και κρατά κλειστά τα χαρτιά του ως προς το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών που αντιμετωπίζει και οι οποίες τον φέρνουν αντιμέτωπο ακόμη και με ισόβια.

Κατά την απολογία του, στην ανακρίτρια προέβαλλε τον αδιανόητο ισχυρισμό ότι συνευρίσκονταν με την ανήλικη με τη συναίνεσή της. Υποστήριξε ακόμη ότι η μητέρα του παιδιού γνώριζε και ότι της έδινε χρήματα γιατί του έλεγε ότι είχε ανάγκη. Δεν αναφέρθηκε, ωστόσο, σε καμία άλλη πτυχή της υπόθεσης, αναμένοντας και τα νέα στοιχεία που θα διαβιβαστούν τις επόμενες ημέρες στην ανακρίτρια. Παρ’ όλα αυτά, στον φάκελο της υπόθεσης περιλαμβάνονται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», εκατοντάδες στιχομυθίες που προκαλούν αποτροπιασμό και φέρνουν στο φως τον ατελείωτο εφιάλτη που έζησε το παιδί.

mixos-mak
Ο Ηλίας Μίχος ενώ προσέρχεται στον ανακριτή. Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζήτησε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Μίχου αλλά και των μελών της οικογένειας του παιδιού, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν διακίνηση χρημάτων που μπορεί να προέρχεται από μαστροπεία

«Θες σεξ μέσα στο αμάξι;»

Οι συγκεκριμένες συνομιλίες έφτασαν στα χέρια των Αρχών μετά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των εμπλεκομένων και δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αντιλόγου για τους πρωταγωνιστές της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης. Πλέον όμως όλων των άλλων είναι ξεκάθαρο για τις Αρχές ότι ο Ηλίας Μίχος, πατέρας και ο ίδιος, είχε προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού, εκμεταλλευόμενος με τον πιο χυδαίο τρόπο την τρυφερή ηλικία της. «Μου λείπεις, θέλω να κάνουμε έρωτα», έγραφε σε ένα από τα πολλά μηνύματά του προς τη 12χρονη, ζητώντας της παράλληλα να του στείλει και βίντεο που θα του δείχνει τα απόκρυφα σημεία του σώματός της.

Η νοσηρή ψυχοσύνθεση αλλά και δράση του κατηγορούμενου αποτυπώνεται στον παρακάτω διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, με τον ίδιο να διαχειρίζεται, κατά τις Αρχές, το προφίλ του παιδιού, χρησιμοποιώντας το όνομά του, ώστε να της κλείσει ραντεβού με υποψήφιο πελάτη:

Ανήλικη: Γεια σου θες να βρεθούμε, με λένε ……….

Υποψήφιος πελάτης: Ναι.
Ανήλικη: Στείλε μου το κινητό σου, εγώ κάνω πολύ σεξ.
Υποψήφιος πελάτης: Να σου δώσω το τηλέφωνο, στείλε μου στο viber.

Σε άλλον, δε, διάλογο, που πλέον βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, αποτυπώνονται τα εξής αδιανόητα:

Ανήλικη: Γεια σου.
Υποψήφιος πελάτης: Είσαι ελεύθερη;
Ανήλικη: Ξέρεις πού είναι τα Σεπόλια; Θες να βρεθούμε σήμερα μου αρέσει πολύ το σεξ;
Υποψήφιος πελάτης: Πώς είσαι;
Ανήλικη: Εχεις αμάξι; Θες να κάνουμε σεξ μέσα στο αμάξι και να μου δώσεις ένα δωράκι;

Είναι χαρακτηριστικό ότι το παιδί έχει καταθέσει προανακριτικά πως ο κατηγορούμενος της έδινε τους αριθμούς των πινακίδων των οχημάτων των υποψήφιων πελατών ώστε να συναντά εκεί τα άτομα με τα οποία της έκλεινε τα ραντεβού της φρίκης. «Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα. Επαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα», έχει αναφέρει το κοριτσάκι και τα λόγια του αυτά δένουν απόλυτα με τον παρακάτω διάλογο, ο οποίος έγινε και πάλι μέσω εφαρμογής, με τον Ηλία Μίχο να γράφει για λογαριασμό της ανήλικης:

Ανήλικη: Γεια σου τι κάνεις θες να βρεθούμε στην περιοχή μου; Με 120 ευρώ θα έχεις ό,τι θες…
Υποψήφιος πελάτης: Ναι
Ανήλικη: Στείλε μου το αμάξι για να σε αναγνωρίσω….

«Είμαι στο τζακούζι»

Η κτηνωδία που έλαβε χώρα στα Σεπόλια αποτυπώνεται όμως και σε έναν ακόμη διάλογο, όπου το παιδί εμφανίζεται να βρίσκεται σε τζακούζι και να δηλώνει στον υποψήφιο πελάτη πως είναι 16 ετών και πως δεν έχει πρόβλημα επειδή εκείνος είναι 32 ετών.

Ανήλικη: Γεια τι κάνεις; Είμαι 16…
Υποψήφιος πελάτης: Καλά είμαι. Εσύ; Εγώ είμαι 32.
Ανήλικη: Δεν με πειράζει. Πού είσαι τώρα;

Υποψήφιος πελάτης: Εγώ είμαι στο κρεβάτι.
Ανήλικη: Εγώ είμαι στο τζακούζι…
Υποψήφιος πελάτης: Θέλω να σε δω…
Ανήλικη: Δεν μπορώ να σου στείλω βίντεο, να μιλήσουμε με βιντεοκλήση αν θες…

mana12xronis-2
Η μάνα του 12χρονου κοριτσιού. Τα στοιχεία που την έφεραν αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά, με βασικότερα τα μικροεμβάσματα που φέρεται να λάμβανε σε λογαριασμό της από τον Ηλία Μίχο

Ανοίγουν οι λογαριασμοί

Για τη Δικαιοσύνη η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μεγάλο βάθος και βαρύτητα, ενώ ενδεικτική της σημασίας που δίνεται είναι η παραγγελία που έδωσε άμεσα ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Με την παραγγελία του ο κ. Βουρλιώτης ζήτησε άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας του Ηλία Μίχου αλλά και των μελών της οικογένειας του παιδιού, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν διακίνηση χρημάτων που μπορεί να προέρχεται από μαστροπεία.

Τυχόν ευρήματα της έρευνας αυτής για διακίνηση μαύρου χρήματος από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης αναμένεται να δέσουν κι άλλο το κατηγορητήριο και δη την κατηγορία της μαστροπείας, με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη και η μητέρα της ανήλικης. Μάλιστα, εφόσον διαπιστωθεί διακίνηση χρήματος από τέτοια εγκληματική δραστηριότητα, οι κατηγορούμενοι θα έρθουν αντιμέτωποι και με κατηγορίες που αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η κίνηση αυτή των αρμόδιων αρχών μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η 37χρονη μητέρα φέρεται να ζητούσε χρήματα από τον Ηλία Μίχο και όταν πια είχε καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε στο παιδί της. Η ίδια περνά το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί αύριο Δευτέρα και η ποινική της μεταχείριση από ανακρίτρια και εισαγγελέα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Τα στοιχεία που την έφεραν αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά, με βασικότερα τα μικροεμβάσματα που φέρεται να ελάμβανε σε λογαριασμό της από τον Ηλία Μίχο. Βέβαια περαιτέρω στοιχεία για καταθέσεις και εμβάσματα προς την οικογένεια της μικρής αναμένεται να προσκομιστούν το προσεχές διάστημα στην ανάκριση, η οποία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Η 37χρονη, πάντως, αντικρούει τις κατηγορίες που τη θέλουν συνεργό σε μαστροπεία σε βάρος της ίδιας της κόρης της. Επικαλείται τους διαλόγους που και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τη σύζυγο του 53χρονου αλλά και τον ίδιο, όταν κατάλαβε, όπως λέει, ότι εκείνος βίαζε και εξέδιδε την κόρη της.

Ερευνα για κύκλωμα

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο βάρος των κατηγοριών πέφτει στον Ηλία Μίχο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές, όπως και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του Γιάννης Σοφιανίδης. Το προσεχές διάστημα όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν μεγάλες ανατροπές αλλά και επέκταση του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές ερευνούν βήμα-βήμα την υπόθεση βάζοντας στο κάδρο και το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος που εξέδιδε και άλλα ανήλικα, πλην της 12χρονης. Βεβαίως, υπό έρευνα βρίσκεται και το ζήτημα με τον χειρισμό των προφίλ του παιδιού στο Διαδίκτυο, ώστε να φωτιστεί και ο ρόλος τυχόν και άλλων προσώπων, ακόμη και συγγενικών της.

Ηδη, από την πλευρά των υπερασπιστών της 37χρονης μητέρας έχει τεθεί ζήτημα ύπαρξης κυκλώματος, με τον Απόστολο Λύτρα, εκ των συνηγόρων της κατηγορουμένης, να δηλώνει ότι έχει δεχτεί καταγγελίες από δυο ενήλικες σήμερα κοπέλες, οι οποίες του γνωστοποίησαν ότι έχουν υποστεί όσα και η 12χρονη από τους Μίχο και Σοφιανίδη, ενώ ήταν ανήλικες. «Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ωθήσουν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα», δήλωσε ο συνήγορος και μένει πλέον να προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία στην ανάκριση, η οποία καλείται να ξετυλίξει το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης.

sofianidis-3

Γιάννης Σοφιανίδης: Ο 42χρονος που το παίζει θύμα της 12χρονης

Με φράσεις όπως «το κορίτσι με πίεζε να βρισκόμαστε», «έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές», «η 12χρονη με προκαλούσε», ένας 42χρονος άνδρας, πατέρας τριών κοριτσιών, εκ των οποίων ένα στην ίδια ακριβώς ηλικία με το ανήλικο κορίτσι που βίαζε επανειλημμένως, αποπειράθηκε να δικαιολογήσει τις πράξεις του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας. Ωστόσο, τα βασικά επιχειρήματά του, ότι δηλαδή δεν αντελήφθη πως εκείνη ήταν τόσο μικρή και ότι θεώρησε την επί πληρωμή σεξουαλική συνεύρεση ως συναινετική, καταρρίπτονται χωρίς δεύτερη σκέψη από την ιδιότητά του ως πατέρα.

Ο ρόλος του στην υπόθεση του Κολωνού είναι αυτός του πρώτου συλληφθέντος πελάτη της 12χρονης. Ενός κοινού παιδεραστή, μιας τυπικής περίπτωσης ανθρώπου με παρεκκλίνοντα απωθημένα. Τύποις είναι ένας ποντιακής καταγωγής μηχανικός βαρέων οχημάτων, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία μεταφορών. Διαμένει εκεί όπου μεγάλωσε, στον Ασπρόπυργο, και συγκεκριμένα στην Τρύπα Αλεπούς, έναν συνοικισμό που ελάχιστα διαφέρει από χωριό. Η οικογένεια από την οποία κατάγεται είναι από τις παλαιότερες του Ασπροπύργου, άνθρωποι που ανέκαθεν θεωρούνταν υπόδειγμα αξιοπρέπειας. Μάλιστα, ένας από τους θείους του Γιάννη Σοφιανίδη διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου, ενώ ο πατέρας του, ύστερα από μια ζωή σκληρού μόχθου, δηλητηριάστηκε από μόλυβδο και έμεινε βαριά ανάπηρος.

Η σύλληψή του συντάραξε την τοπική κλειστή κοινωνία δίνοντας το έναυσμα για μια αναθεώρηση κάποιων στοιχείων της πρότερης συμπεριφοράς του που θεωρούνταν παράξενα. «Ο Γιάννης, ένας άνθρωπος του μεροκάματου», σχολίασε κάποιος που τον γνωρίζει -ή μάλλον πίστευε μέχρι πρότινος ότι τον γνωρίζει καλά-, «ζούσε μια άνετη ζωή. Με ταξίδια και εξόδους μαζί με τη γυναίκα του, που δεν δικαιολογούνται από την οικονομική τους κατάσταση. Εύχομαι να μην αποδειχτεί πως είχε κι άλλα πάρε δώσε στην ιστορία αυτή».