Βόλος: Τα διαμάντια ήταν μούφα αν και πλήρωσε την… λάμψη τους με 12.000ευρώ!
2 years, 7 months ago
6

Θύμα μιας καλοστημένης απάτης έπεσε μια νεαρή επιστήμονας στο Βόλο, η οποία πίστεψε πως η επένδυση σε διαμάντια θα της έδινε λάμψη και πλούτη!

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 ο Γιώργος Σκόνδρας αρχιφύλακας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, που έχει αντικείμενο τις απάτες μέσω διαδικτύου και πολλές φορές έχει συμβάλλει στον εντοπισμό δραστών στη Μαγνησία, μια νέα απάτη απασχολεί πλέον τις αστυνομικές αρχές της περιοχής. 

Μια γυναίκα έξυπνη και μορφωμένη παγιδεύτηκε και έστειλε σε άγνωστο άτομο το ποσό των 12.000 ευρώ, προκειμένου να της στείλει… 4 κιλά διαμάντια για φύλαξη, από τα οποία θα έπαιρνε ένα ποσοστό και η ίδια!  «Ήταν νεότατη, εξυπνότατη, μορφωμένη και υψηλής νοητικής κατάστασης, η οποία πείστηκε ότι θα της στείλει κάποιος ένα σεντούκι με διαμάντια, προς φύλαξη και θα έπαιρνε ένα ποσοστό, αλλά έπρεπε να δώσει τα χρήματα για το Τελωνείο, γιατί επρόκειτο για πολύτιμους λίθους», τόνισε ο κ. Σκόνδρας.

diamantia

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιτήδειοι έχουν τη μεθοδολογία και τον τρόπο, βρίσκουν το ιδιαίτερο της προσωπικότητας του καθένα, έχουν τα στοιχεία του και έχουν τον τρόπο να τους πείσουν, όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ο έμπειρος υπαξιωματικός της Ασφάλειας, αναφέρθηκε ακόμη στις απάτες για δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα, λέγοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν το εφάπαξ, για το οποίο δούλευαν μια ζωή ή ακόμη και μεγαλύτερα ποσά.

 

newsbreak.gr