Βόλος: Θρίλερ με τον θάνατο βοσκού στα Κανάλια – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
2 years, 8 months ago
6

Το ενδεχόμενο ο αιφνίδιος θάνατος του 59χρονου βοσκού στα Κανάλια Μαγνησίας, το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, να οφείλεται σε θερμοπληξία, ερευνούν οι ιατροδικαστικές αρχές.

Η νεκροψία – νεκροτομή, που έγινε χθες στη Λάρισα, έδειξε ότι ο άτυχος εργάτης κτηνοτροφίας αφενός δεν υπέστη έμφραγμα, αφετέρου δεν αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα που να δικαιολογούν την ξαφνικά απώλεια.

Στο πόρισμα που εκδόθηκε επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη» και ότι η υπηρεσία βρίσκεται «εν αναμονή επιπλέον εργαστηριακών εξετάσεων».

Η τελευταία επισήμανση σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι όταν εντοπίστηκε ο 59χρονος αναίσθητος στο χωράφι όπου βοσκούσε πρόβατα, το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 41 βαθμούς Κελσίου, έχουν τροφοδοτήσει τη συζήτηση για τις συνθήκες υπό τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, ο άτυχος 59χρονος, που εργάζονταν ως βοσκός για λογαριασμό κτηνοτρόφου της περιοχής, είχε βγάλει το κοπάδι με τα πρόβατα για να βοσκήσουν σε βοσκοτόπι λίγα μέτρα έξω από το χωριό. Γύρω στη 1 το μεσημέρι κάτοικος της περιοχής που περνούσε από το σημείο, τον χαιρέτησε αλλά δεν πήρε απόκριση.

Οταν πλησίασε συνειδητοποίησε πως ο 59χρονος ήταν πεσμένος στο πλάι χωρίς αισθήσεις. Αμέσως ειδοποίησε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και την Αστυνομία. Λίγο αργότερα οι διασώστες που έφταναν με το ασθενοφόρο διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν και άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου. Ο 59χρονος ήταν γέννημα – θρέμμα της δημοτικής ενότητας Καναλίων. Ήταν άγαμος. Επρόκειτο για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία. Εργαζόταν πολλά χρόνια ως βοσκός. Ηταν μία επαγγελματική ενασχόληση που του άρεσε.

Η τοπική κοινωνία όπως και οι συγγενείς του είναι συγκλονισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατό του.

Χθες το απόγευμα ο άτυχος 59χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Οι συγγενείς του αναμένουν τώρα το πόρισμα των επιπλέον εργαστηριακών εξετάσεων, για να ενημερωθούν για τα ακριβή αίτια που πενθούν την απώλεια του δικού τους ανθρώπου.

in.gr