Βρετανία: Εψαχναν για κάνναβη και βρήκαν… bitcoin
2 years, 9 months ago
6

Ένα παράνομο “ορυχείο” bitcoin βρέθηκε από την αστυνομία στο Ηνωμένο Βασίλειο που έψαχναν για μια φάρμα κάνναβης. Το “ορυχείο” – που βρίσκεται σε μια βιομηχανική μονάδα στα περίχωρα του Μπέρμιγχαμ – έκλεβε ηλεκτρική ενέργεια αξίας χιλιάδων λιρών.

Η αστυνομία έψαξε τη μονάδα στο Σάντγουελ στις 18 Μαΐου με βάση πληροφορίες που τους οδήγησαν να πιστέυουν ότι εκεί βρισκόταν φάρμα κάνναβης.

Την μονάδα επισκέπτονταν πολλοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι υπήρχαν πολλοί αγωγοί καλωδίωσης και εξαερισμού. Ένα αεροσκάφος της αστυνομίας εντόπισε επίσης μεγάλο ίχνος θερμικής ενέργειας στο κτίριο.

Αυτά ήταν όλα «κλασικά σημάδια» μιας φάρμας κάνναβης, ανέφερε η αστυνομία. Ωστόσο, οι αξιωματικοί βρήκαν μια συστοιχία περίπου 100 υπολογιστών, αλλά καθόλου κάνναβη.

Οι εξορύκτες Bitcoin χρησιμοποιούν υπολογιστές ειδικά σχεδιασμένους για την επίλυση σύνθετων μαθηματικών εξισώσεων που επιτρέπουν αποτελεσματικά τη συναλλαγή σε bitcoin. Ωστόσο, ολόκληρη η διαδικασία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες ενέργειας λόγω της ισχύος που χρησιμοποιούν οι υπολογιστές. Το Bitcoin έχει αποτύπωμα άνθρακα συγκρίσιμο με αυτό της Νέας Ζηλανδίας, παράγοντας 36,95 megatons CO2 ετησίως, σύμφωνα με την Digiconomist.

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων δεν είναι από μόνη της παράνομη, αλλά σαφώς αφαιρεί ηλεκτρική ενέργεια από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή δράσης των Εξορυκτών.

Οι υπολογιστές κατασχέθηκαν, αλλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις.

in.gr