Αποκλειστικά στο MEGA: H Ελληνίδα διευθύντρια παγκόσμιας πολιτικής της Υγείας μιλά για το εμβόλιο
3 years, 3 months ago
6

Σύμφωνα με την κ. Χαλκίδου, δεν γνωρίζουμε αρκετά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί κάθε εμβόλιο. Οι κλινικές δείχνουν ότι προστατεύουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες από τα συμπτώματα του ιού

Αποκλειστικά στο MEGA μίλησε η Διευθύντρια παγκόσμια πολιτικής υγείας στο Κέντρο Παγκόσμιας Ανάπτυξης, Καλυψώ Χαλκίδου, για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την κ. Χαλκίδου, δεν γνωρίζουμε αρκετά όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί κάθε εμβόλιο. Οι κλινικές δείχνουν ότι προστατεύουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες από τα συμπτώματα του ιού.

Αρνητική επίδραση φαίνεται να έχει το εμβόλιο της Astrazeneca ως προς τη μετάδοση, ωστόσο είναι πιθανό να πάρει και αυτό την έγκριση.

Η κ. Χαλκίδου μίλησε για την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και να είναι πλήρως ενημερωμένοι. «Αν οι πολίτες δεν θέλουν να πάρουν το εμβόλιο, τότε αυτό δεν θα λειτουργήσει. Είναι πολύ σημαντικό να είναι ενημερωμένοι, να νιώσουν εμπιστοσύνη και να θέλουν να εμβολιαστούν» επισημαίνει.

Όπως λέει, σε αυτό θα βοηθήσει η μεγαλύτερη διαφάνεια τόσο στο επιστημονικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι.

Ακόμα, υποστήριξε πως μέσα στο 2022 όλος ο πλανήτης θα είναι εμβολιασμένος και πως τα επόμενα Χριστούγεννα θα είναι φυσιολογικά.

in.gr