Δυσπεψία ή καούρα: Δοκιμάστε το μασάζ 5′ και ανακουφιστείτε άμεσα
1 year, 9 months ago
6

Η δυσπεψία μπορεί να μας ταλαιπωρήσει αρκετά, αποσπώντας την προσοχή μας και μειώνοντας την καλή μας διάθεση. Κι ενώ μερικές φορές μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο και μια σειρά από βαθιές αναπνοές μπορεί να μας βοηθήσει, άλλες δεν αντιμετωπίζεται τόσο εύκολα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να δοκιμάσετε την νέα τεχνική μασάζ που μέσα σε πέντε λεπτά μπορεί να συμβάλλει στην ανακούφιση της καούρας και άλλων ενοχλητικών συμπτωμάτων, υποστηρίζοντας μια υγιή πέψη.

Που οφείλονται δυσπεψία και καούρα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν δυσπεψία ή καούρα. Αυτοί οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν από στάσεις ύπνου και τροφικές δυσανεξίες έως την κατανάλωση ανθρακούχων ροφημάτων. Τα ενοχλητικά συμπτώματα μπορεί επίσης να προέρχονται από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οποία συμβαίνει όταν το οξύ του στομάχου εισχωρεί στον οισοφάγο και προκαλεί αίσθημα καύσου.

Δείτε επίσης: DIY: Δίσκοι ντεμακιγιάζ με χυμό αγγουριού

Ανεξάρτητα από την αιτία, έχετε κάποιες επιλογές αν ψάχνετε για μια γρήγορη λύση για την καούρα.

Ξεκινήστε με βαθιές ανάσες

Τοποθετήστε το ένα χέρι στο στήθος σας και το άλλο στο στομάχι σας. Στη συνέχεια, πάρτε βαθιές ανάσες μετρώντας έως το τέσσερα κατά την εισπνοή και έως το τέσσερα κατά την εκπνοή. Επαναλάβετε αυτό το μοτίβο αναπνοής για 5-10 αναπνοές για να ενεργοποιήσετε το παρασυμπαθητικό νευρικό σας σύστημα, το οποίο ενεργοποιεί την πέψη σας σε υψηλή ταχύτητα και μπορεί, με τη σειρά του, να μειώσει την ενόχληση.

Αυτό κάνει επίσης μασάζ στο σύστημά σας εκ των έσω εμπλέκοντας το διάφραγμά σας, έναν ισχυρό μυ που βρίσκεται κάτω από τους πνεύμονές σας.

Κάντε μασάζ δεξιόστροφα

Φανταστείτε το στομάχι σας σαν ρολόι. Συνιστά να χρησιμοποιείτε το χέρι ή τα τρία δάχτυλά σας για να τρίβετε αργά το στομάχι σας σε έναν κύκλο δεξιόστροφα, ξεκινώντας από τον αφαλό σας. Στη συνέχεια, συνεχίστε τη βαθιά αναπνοή που κάνατε και κινηθείτε αργά. Η ιδέα είναι να αυξηθεί η ροή του αίματος στην περιοχή και να διευκολυνθεί η πέψη, κάτι που μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων σας.

Μασάζ για την κινητικότητα του εντέρου

Οι ειδικοί συνιστούν ένα απαλό μασάζ για να υποστηρίξει πιθανώς τη φυσική περισταλτικότητα (την κυματοειδή συστολή και χαλάρωση των πεπτικών μυών) του πεπτικού σας συστήματος, κάτι που μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη κινητικότητά του. Μελέτες δείχνουν ότι αυτή η κίνηση των μυών μπορεί να μειώσει τη δυσπεψία και την καούρα διατηρώντας το σύστημά σας σε κίνηση.

Οι ειδικοί συνιστούν να ξαπλώσετε ανάσκελα με ένα μαξιλάρι που στηρίζει το κεφάλι σας. Στη συνέχεια, θα σηκώσετε τα γόνατά σας ψηλά, αλλά κρατήστε τα πόδια σας επίπεδα στο κρεβάτι ή τον καναπέ. Ξεκινήστε να κάνετε μασάζ στην κάτω αριστερή κοιλιά σας και χρησιμοποιήστε τα χέρια και τις άκρες των δακτύλων σας σαν να κινούνται απαλά προς τα πάνω από κάτω αριστερά.

Στη συνέχεια, κάντε αργό μασάζ σε μια διαγώνια γραμμή στην κοιλιά σας κάτω από τον αφαλό σας. Να είστε ήπιοι, μην πιέζετε και μην ασκείτε έντονη πίεση σαν να εργάζεστε με πηλό. Ένας άλλος καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την καούρα είναι να ξαπλώνετε στη δεξιά πλευρά, κατά προτίμηση μετά το μασάζ σας. Το στομάχι σας αδειάζει από τη δεξιά πλευρά του σώματός σας και θα βοηθήσει στη γαστρική κίνηση και κένωση.

vita.gr