Μπορεί το άρωμα να αλλάξει τη διάθεσή μου;
5 years, 2 months ago
6

Σύμφωνα με μερικές μελέτες, ναι, το άρωμα μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει τη διάθεσή σας. Όχι μόνο το άρωμα επηρεάζει τη διάθεση, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει την απόδοση και τη συμπεριφορά της εργασίας με διάφορους τρόπους. Φαίνεται σχεδόν μαγικό, αλλά σύμφωνα με την επιστήμη, το άρωμα δεν λειτουργεί από μόνο του πάνω μας. Εμείς λειτουργούμε πάνω στο άρωμα μέσα από τις εμπειρίες που ζούμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, με τα διάφορα αρώματα.

 

Αυτό βασίζεται στην “συνειρμική μάθηση“. Η συνειρμική μάθηση είναι η διαδικασία των αντικειμένων ή γεγονότων που συνδέονται με τις μεμονωμένες εμπειρίες ενός ατόμου. Ορισμένα αρώματα μπορεί να προκαλέσουν ορισμένα συναισθήματα για διαφορετικούς ανθρώπους. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει γαλήνη και την ηρεμία σε μερικούς, μπορεί να μην είναι το ίδιο και για κάποιον άλλο.

 

 

Πώς το άρωμα επηρεάζει τη διάθεσή μου;

 

Πολλά αρώματα και μυρωδιές προσφέρουν ένα είδος αρωματοθεραπείας με τέτοια ποιότητα και επίδραση, και μπορούν εύκολα να δράσουν έτσι ώστε να αλλάξουν τελείως τη διάθεση. Γνωρίζοντας ότι τα αρώματα έχουν αυτή τη δύναμη να αλλάξουν και να επηρεάσουν τη διάθεση, οι εταιρείες αρωμάτων εργάζονται επιμελώς για τη δημιουργία νέων αρωμάτων που θα προσφέρουν θετικά οφέλη στην διάθεσης σας, αλλάζοντάς την προς το καλύτερο.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα θετικής αλλαγής της διάθεσης που μπορείτε να περιμένετε να βρείτε σε ένα άρωμα με ιδιότητες αρωματοθεραπείας περιλαμβάνουν:

  • Αυξημένη εγρήγορση
  • Τόνωση
  • Αύξηση της διάθεσης
  • Χαλάρωση
  • Αίσθημα κίνητρα

Πώς μπορώ να ξέρω από ποιο άρωμα να επιλέξω;

 

Με το να τα δοκιμάσετε και να τα τεστάρετε. Αναπνεύστε τις μυρωδιές των διαφόρων αρωμάτων και ευωδιών και, στη συνέχεια, περάστε από τα προσωπικά σας ένστικτα ως προς το ποιο άρωμα νομίζετε ότι όχι μόνο θα σας κάνει να μυρίσετε υπέροχα αλλά αυτό θα μπορούσε επίσης να προσφέρει κάποια πρόσθετα οφέλη αρωματοθεραπείας. Θα πρέπει να μάθετε ποιες μυρωδιές θα επιφέρουν τη διάθεση ή την αίσθηση που ψάχνετε.

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται μερικές φορές ως μια εναλλακτική ιατρική διαδικασία για τη βελτίωση της διάθεσης και της συνολικής γενικής ευεξίας, ενσωματώνοντας φυσικά και αιθέρια έλαια από διάφορες πηγές όπως λουλούδια και μίσχους, φύλλα και φλοιό, καθώς και άλλα μέρη φυτών.

Ορισμένα δημοφιλή αρώματα με αρωματοθεραπεία και ιδιότητες βελτίωσης της διάθεσης περιλαμβάνουν: Αρώματα Λεβάντας – Βοτανικό Άρωμα, το Viva La Juicy από Couture, Eternity από Calvin Klein, Cool Water από τον Zino Davidoff και πολλά περισσότερα.

 

 

Γιατί πρέπει να επιλέξετε άρωμα όταν βρίσκεστε σε καλή διάθεση έναντι κακής διάθεσης;

 

Ξέρατε ότι η διάθεση στην οποία βρίσκεστε θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά σας να επιλέγετε το σωστό άρωμα ενώ ψωνίζετε αρώματα; Αυτό μπορεί να γίνει και ο λόγος είναι επειδή η διάθεσή σας επηρεάζει την ισορροπία PH του σώματος σας. Όταν είστε σε καλή διάθεση, το σώμα σας είναι ισορροπημένο και το οσφρητικό αισθητήριο σύστημα (η αίσθηση της όσφρησης) είναι στο αποκορύφωμά του. Αλλά όταν είστε σε κακή διάθεση, οι επιπτώσεις του στρες και άλλων παραγόντων μπορούν να εμποδίσουν το οσφρητικό σας σύστημα. Έτσι, θα θελήσετε να ψωνίσετε αρώματα όταν τα επίπεδα στρες είναι χαμηλά και είστε στα καλύτερά σας.

 

Συνδυασμός της διάθεσης με το άρωμα:

 

Συνδυάστε την πρόθεση διάθεσης που θέλετε να επιτύχετε επιλέγοντας αρώματα με αυτές τις μυρωδιές:

  • Χαλαρωτικά και ηρεμιστικά αρώματα: Χαμομήλι, γιασεμί, λεβάντα, neroli, σανταλόξυλο, βανίλια, βακκίνιο μπαχάρι, rosewood, σανταλόξυλο, λιβάνι.
  • Αναζωογονητικά, τονωτικά και ανυψωτικά αρώματα: πορτοκάλι, γλυκάνισος, εσπεριδοειδή, κυπαρίσσι, ευκάλυπτος, γεράνι, τζίντζερ, φράπα, λεμόνι, lime, μοσχοκάρυδο, μέντα, πεύκο, τριαντάφυλλο, rosewood, δυόσμος, μανταρίνι, έλατο, κλωνάρι τσαγιού, θυμάρι.

Υπάρχουν τόσα υπέροχα αρώματα και μυρωδιές ανάμεσα στα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτά που μπορούν να εμπνεύσουν και να αλλάξουν τη διάθεση, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο διασκεδαστικό για τους λάτρεις των αρωμάτων να πειραματιστούν και να προσθέσουν νέα αρώματα στις συλλογές αρωμάτων τους.

 

Πηγή: Montmartre.gr