Η Ρωσία υπόσχεται μαζικό εμβολιασμό κατά του Covid-19 τον Οκτώβριο
3 years, 9 months ago
6

Ο Ρώσος Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Gamaleya, μια κρατική ερευνητική δομή που βρίσκεται στη Μόσχα, είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του. 

Ο Mikhail Murashko ανέφερε ότι το Ινστιτούτο Gamaleya, μια κρατική ερευνητική δομή που βρίσκεται στη Μόσχα, είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του και ότι ετοιμάζεται η τεκμηρίωση που απαιτείται για την καταχώρισή της, αναφέρει το πρακτορείο Interfax. Πρόσθεσε ότι οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από αυτόν τον εμβολιασμό. “Σχεδιάζουμε πιο εκτεταμένους εμβολιασμούς τον Οκτώβριο”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Την Τετάρτη, η Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Τατιάνα Γκολίκοβα ανέφερε ότι δύο εμβόλια που σχεδιάστηκαν από Ρώσους ερευνητές ήταν «τα πιο πολλά υποσχόμενα» . Το πρώτο αναπτύχθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Nikolai Gamaleïa. Το δεύτερο σχεδιάστηκε στο Κρατικό Κέντρο Ερευνών του Vektor (στη Σιβηρία) και αποτελεί επίσης αντικείμενο κλινικών δοκιμών που πρέπει να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο, πριν από την πιστοποίηση τον ίδιο μήνα.