O Nάιτζελ Φάρατζ επιστρέφει στην πολιτική για να επαναλάβει τον θρίαμβο του Brexit με ένα κόμμα «αντί-lockdown»
3 years, 5 months ago
6

Επιβεβαιώθηκε το pronews.gr για την επιστροφή του Nigel Farage στην πολιτική ως επικεφαλής ενός κόμματος «αντί-lockdown» που θα έχει ως βασικό πολιτικό προσανατολισμό την εναντίωση του κατά της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και θα έχει την ονομασία «Reform UK».

Επιστρέφει για να επαναλάβει τον θρίαμβο του Brexit και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πετύχει κάτι τέτοιο.

Σημειώνεται ότι το κόμμα του Brexit του οποίου ήταν επικεφαλής ήταν ο βασικός πολιτικός σχηματισμός που είχε ηγετικό ρόλο στην εκστρατεία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και επί της ουσίας θα επανιδρυθεί.

Το νέο κόμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Φάρατζ και τον πρόεδρο του Κόμματος Brexit Ρίτσαρντ Τάις. Θα υποστηρίξει μία πολιτική «στοχευμένης προστασίας» από τον κορωνοϊό, αλλά μόνο για τους πιο ευπαθείς, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Το Κόμμα Brexit ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 από τον Φάρατζ, η μακρόχρονη εκστρατεία του οποίου κατά της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ, είχε σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του 2016, με το οποίο οι Βρετανοί ψήφισαν την αποχώρηση τους από την ΕΕ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο -με σαφή διαφοροποίηση στην πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο- Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, η Βρετανία γίνεται η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που προχωρά σε δεύτερο εθνικό lockdown.

Μια Βρετανία που δείχνει να «έχει αλλάξει στρατόπεδο» στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, χωρίς να έχει πληγεί σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογείται τόσο μεγάλη στροφή.

Μόλις το Σάββατο σημειώναμε ότι είναι ερωτηματικό το πώς θα αντιμετωπιστεί η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματος και γενικότερα στο βρετανικό συντηρητικό εκλογικό σώμα αν ο Νάιτζελ Φάρατζ, κάνει πράξη την δημιουργία νέου κόμματος και πλαγιοκοπήσει τους Συντηρητικούς.

Μην ξεχνάμε ότι στις περασμένες ευρωεκλογές το κόμμα BREXIT του Ν.Φάρατζ κέρδισε το 33% των ψήφων και οι Συντηρητικοί μόλις το 14%.

Εν πάση περιπτώσει η χώρα μπαίνει και πάλι σε γενική καραντίνα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Τα καταστήματα λιανεμπορίου (πέρα από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία κτλ), η εστίαση, τα κέντρα διασκέδασης θα κλείσουν για σχεδόν ένα μήνα, κατ’αρχήν.

Η διαφορά με το πρώτο lockdown είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Θα επιτρέπεται η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και οι μετακινήσεις από και προς τον χώρο εργασίας, εφόσον ο εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει από το σπίτι.

pronews.gr