Εμανουέλ Μακρόν: Διέρρευσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού του
2 years, 7 months ago
6

Στα κοινωνικά δίκτυα διέρρευσε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού του Εμμανουέλ Μακρόν, μέσω του κωδικού QR, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα.

Της Μαρίας Δεναξά

Ο κωδικός αναγνώρισης QR περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως π.χ. ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση κτλ.

Προ ημερών είχε διαρρεύσει και του Γάλλου πρωθυπουργού. Στο QR που διέρρευσε διακρίνεται η ημερομηνία γέννησης του Μακρόν, ενώ όταν κάποιος σκανάρει την εικόνα βγαίνει το όνομα του Γάλλου προέδρου. Το Ελιζέ, σε επικοινωνία με το Europe1, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του πιστοποιητικού που διέρρευσε σε Twitter και Snapchat.

Ο κωδικός QR που διέρρευσε, αντιστοιχεία στα προσωπικά στοιχεία του Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει γεννηθεί στις 21 Δεκεμβρίου του 1977. Εμβολιάστηκε με μία δόση του εμβολίου της Pfizer τον Ιούλιο του 2021. Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα, λόγω τεχνικού λάθους, φέρεται ο Μακρόν να έχει εμβολιαστεί αργότερα, καθώς ο ίδιος είπε ότι εμβολιάστηκε στιε 31 Μαΐου.

Εμανουέλ Μακρόν - πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η αντίδραση του Μεγάρου των Ηλυσίων

Αφού επιβεβαίωσαν την αυθεντικότητα του κωδικού QR, τα Ηλύσια τόνισαν ότι θα ληφθούν “ειδικές ρυθμίσεις” σε μια προσπάθεια περιορισμού των αρνητικών συνεπει΄πων αυτής της διαρροής στο Διαδίκτυο.

Τα Ηλύσια Πεδία επέρριψαν την ευθύνη στους επαγγελματίες υγείας, καταγγέλλοντας “ηθικό σφάλμα των επαγγελματιών υγείας που διέρρευσαν αυτά τα δεδομένα είτε από αμέλεια είτε από κακία”, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Guillaume Daret του FranceInfo.

Να σημειωθεί ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ εμβολιάστηκε κατά του Covid-19 στις 31 Μαΐου. Ο ίδιος το ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter.

Εμανουέλ Μακρόν - εμβολιασμός

 

enikos.gr