Κύρτσος για Καϊλή: Απόπειρα μεταφοράς 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο
1 year, 4 months ago
6

Ο Γιώργος Κύρτσος έδωσε στοιχεία για το σκάνδαλο στο Κατάρ, στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή. Σήμερα (11/12), η ευρωβουλευτής συνελήφθη και προφυλακίσθηκε από τις βελγικές αρχές για το σκάνδαλο του Κατάρ, σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo, ενώ αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, ο Γιώργος Κύρτσος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους 35 εκατ ευρώ σε φορολογικό παράδεισο.

Η ανάρτηση

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα βελγικού Τύπου:

Στο σπίτι Καϊλή στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τσάντες με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο πατέρας της συνελήφθη στις Βρυξέλλες με χαρτοφύλακα με χρήματα.

Έγινε προσπάθεια μεταφοράς λογαριασμού ύψους… 35 εκατ. ευρώ σε φορολογικό παράδεισο.

Πρόκληση χωρίς όρια!».

Στα 4 άτομα που προφυλακίστηκαν η Καϊλή

Σύμφωνα με την εγκυρότατη Le Soir, αλλά και με την L’ echo, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες που ανακοίνωσε νωρίτερα ο Εισαγγελέας, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Μάλιστα, τα εν λόγω ΜΜΕ αναφέρουν πως η Εύα Καϊλή προφυλακίστηκε, όπως και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είναι βαρύτατες και αφορούν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθξερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου.