«Μείναμε με τα εσώρουχα»: Υποψήφιες αεροσυνοδοί καταγγέλλουν ότι υποχρεώθηκαν να γδυθούν κατά τη διάρκεια συνέντευξης
1 year, 3 months ago
6

Απαράδεκτες πρακτικές κατήγγειλαν υποψήφιες που πέρασαν συνέντευξη για τη θέση της αεροσυνοδού σε αεροπορική εταιρεία.

Όπως αναφέρει η ισπανική ιστοσελίδα elDiario.es, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ζήτησαν από τις υποψήφιες να ξεκουμπώσουν τα πουκάμισά τους και να σηκώσουν τα πουλόβερ και τις φούστες τους, μένοντας μόνο με τα εσώρουχα προκειμένου να μπορέσει ο υπεύθυνος να δει τα…προσόντα τους και να κρίνει αν είναι κατάλληλες για αεροσυνοδοί.

Σύμφωνα με την elDiario.es», το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο στην Ισπανία, όπου η εταιρεία «Meccti», που θεωρείται ως «το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρακτορείο πρόσληψης προσωπικού καμπίνας», διενεργούσε τις συνεντεύξεις των υποψηφίων για λογαριασμό της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας.

Όπως ανέφερε ανώνυμα μία από τις υποψήφιες, η πρώτη κοπέλα που πέρασε από την περιβόητη «συνέντευξη» είχε βγει από τον χώρο με δάκρυα στα μάτια εξαιτίας της διαδικασίας στην οποία την υπέβαλαν.

«Ήταν η πρώτη της συνέντευξη για δουλειά. Βγήκαν και οι άλλες και είπαν το ίδιο. Δυσκολεύτηκα να το πιστέψω, σοκαρίστηκα. Αλλά δεν υπερέβαλαν», λέει η καταγγέλλουσα.

Μία άλλη υποψήφια αποκάλυψε ότι πολλές επίδοξες αεροσυνοδοί «κόπηκαν» γιατί είχαν ουλές, σημάδια εκ γενετής, τατουάζ, ή απλά δεν άρεσε το δέρμα ή το χαμόγελό τους στον υπεύθυνο.

Επιπλέον, τα στελέχη της Meccti έκαναν ερωτήσεις για το αν οι κοπέλες ήταν διατεθειμένες να χάσουν ή να πάρουν βάρος, ενώ απέκλεισαν όλες τις γυναίκες που φορούσαν γυαλιά και σιδεράκια στα δόντια.

real.gr