Κόντρα ανάμεσα σε ΚΚΕ και Έλενα Ακρίτα: Ο Μπιμπίλας, το «ομοφοβικό κόμμα» και οι προηγούμενες… συγγνώμες
1 year, 2 months ago
6

Σάλο προκάλεσαν τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα για τον Σπύρο Μπιμπίλα αλλά και η αναφορά σε βουλευτές του ΚΚΕ μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Την έντονη διαμαρτυρία του Περισσού προκάλεσε ένα ηχογραφημένο σχόλιο (podcast) της Ελενας Ακρίτα για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, το πρόσωπο του Σπύρου Μπιμπίλα και τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε το ΚΚΕ επειδή είναι gay. Μετά τις αντιδράσεις, το ηχογραφημένο απόσπασμα από το χρονογράφημα της δημοσιογράφου διεγράφη από το site με το οποίο συνεργάζεται η κα Ακρίτα, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας όπως έγραψε.

Το ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή για το γεγονός ότι η Ελενα Ακρίτα αναφέρθηκε σε μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ. «Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Τι υποστήριξε η Έλενα Ακρίτα

«Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα», είπε η Έλενα Ακρίτα, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση του κόμματος.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους «άθλιους χαρακτηρισμούς»

Η επιστολή διαμαρτυρίας του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για τους άθλιους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε η Ελ. Ακρίτα ενάντια στο ΚΚΕ:

«Προς το News247

Με την παρούσα επιστολή μας εκφράζουμε την οργή και τη διαμαρτυρία μας για το πλήθος άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε κατά του ΚΚΕ η κα Έλενα Ακρίτα, στο podcast της για το News247, στις 15/2.

Στο συγκεκριμένο podcast κι ενώ αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των ηθοποιών της τρέχουσας περιόδου, η κα Ακρίτα υποστήριξε τα εξής ψευδή και συκοφαντικά:

“Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο- τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα”.

Τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία σχέση με την αλήθεια, ούτε φυσικά με τις θέσεις και την πολιτική αντιπαράθεση του ΚΚΕ. Κι αυτό είναι πασίγνωστο.

Άλλωστε, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Μπιμπίλα, ως Πρόεδρο του ΣΕΗ, κι έχει εκφράσει τη στήριξη του Κόμματος σε κινητοποιήσεις και αιτήματα των ηθοποιών.

Πέραν αυτών, η κα Ακρίτα προχώρησε και σε μια πρωτοφανή κυριολεκτικά αθλιότητα, αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την προσωπική ζωή βουλευτών του ΚΚΕ. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται η κα Ακρίτα την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων του καθενός και της καθεμιάς!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Ακρίτα προβαίνει σε τέτοιες αθλιότητες και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με το πρόσωπο του κ. Σπ. Μπιμπίλα -κι όχι μόνο- και για τις οποίες υπήρξε σχετική απάντηση.  (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10864442)

Ασφαλώς το ΚΚΕ δεν θα παρακολουθήσει τον κατήφορο και τις αντιΚΚΕ εμμονές της κας Ακρίτα.

Ωστόσο, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι σχετικές αναφορές στο συγκεκριμένο podcast πρέπει να αποσυρθούν από το site σας και από όλες τις πλατφόρμες που το αναπαράγουν, ζητώντας ταυτόχρονα τη δημοσίευση της επιστολής μας».

Ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ με την αρχισυνταξία του news247.gr το επίμαχο απόσπασμα αποσύρθηκε από την εκπομπή.

Φαίνεται όμως ότι η Έλενα Ακρίτα το έχει «σύστημα» με τη συγκεκριμένη συκοφαντία, την οποία είχε αναφέρει ξανά πριν τρία χρόνια.

Τότε μάλιστα ο «Ριζοσπάστης» είχε απαντήσει στην αθλιότητα της κ. Ακρίτα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα με άρθρο της στην εφημερίδα “Τα Νέα” επιτέθηκε στο ΚΚΕ ότι προβαίνει σε σεξιστικά σχόλια για τον νέο πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα. Αναρωτιόμαστε, αλήθεια, σε ποια στοιχεία βασίζει η αρθρογράφος το λάβρο κατηγορητήριό της για το ΚΚΕ; “Χτενίζοντας” το διαδίκτυο, δεν βρήκαμε ούτε ένα σχόλιο αυτού του είδους που να προέρχεται από το ΚΚΕ. Άλλωστε η ίδια η ιδεολογία και η στρατηγική του ΚΚΕ για κατάργηση όλων των ταξικών, κοινωνικών, εθνικών, φυλετικών κ.ά. διαιρέσεων το καθιστούν αδιάλλακτο αντίπαλο του ρατσισμού κάθε είδους. Για το ΚΚΕ οι διακρίσεις αυτές είναι τόσο εχθρικές προς τα λαϊκά στρώματα, όσο εχθρική είναι γι’ αυτά και η εκμεταλλευτική κοινωνία που τις γεννά».

Η νέα απάντηση της Ακρίτα

Όπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ’πατε, απάντησε μέσω facebook η Ελενα Ακρίτα.

1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περι Μπιμπίλα που – όταν η προεδρία του ΣΕΗ ανάμεσα σε εκείνον και τον υποψήφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό – ψηφοφόροι του κόμματος σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και ‘γκει’ σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορεύτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ.

2. Ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στο γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.

3. “Αφορίσατε” με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ‘τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους’.

4. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν είπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομάδα. Υπάρχουν. Ούτε ονόματα ανέφερα ούτε τίποτα. Και να προσθέσω εδώ μια εύλογη απορία: τα άτομα αυτά γιατί ποτέ δεν έδωσαν τη μάχη την καλή, σε εποχές τόσο άγριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα;

5. Αν και δε σας ψηφίζω, χρόνια δίνω μάχες με την πένα μου για την συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και τις ιστορικές σελίδες που έγραψε με το αίμα του. Αρθρογράφησα επανειλλημένα για τον ΕΑΜ, πρόσφατα μάλιστα μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού.

6. Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ γιατί λογοκρίθηκε κείμενο μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού, όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο.

7. Μετανιώνω που είπα στον διευθυντή του News 24/7 Μάνος Χωριανόπουλος να αποσύρει το ‘επίμαχο’ απόσπασμα. Έπρεπε να το είχα κρατήσει, σκέφτηκα ωστόσο ότι η χρονική συγκυρία δεν ενδείκνυται για να ανοίξουμε ένα ακόμα μέτωπο.

Έκανα λάθος.

Αλλά έως εδώ. Εξετάσεις δημοσιογραφικού ήθους δεν δίνω παρά μόνον στους αναγνώστες μου.

Έλα που θα συστηθούμε τώρα, σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Έλα σε παρακαλώ πολύ.

Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%.

 

 

Ακρίτα: «Έχει δίκιο ο Μπογιόπουλος, ζητώ συγγνώμη από το ΚΚΕ»

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Ακρίτα τοποθετείται απέναντι στο ΚΚΕ με τρόπο που προκαλεί αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό ότι μετά την απάντηση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου για σχετική της ανάρτηση υποχρεώθηκε πέρσι να ζητήσει συγγνώμη και από τον δημοσιογράφο και από το ΚΚΕ.

Αφού απέσυρε την ανάρτηση, ζήτησει συγγνώμη με νέα ανάρτηση στην οποία έγραφε::

«Ήταν μια κακή μέρα για μένα και για τις αρχές μου.

Το αναγνωρίζω και ζήτω συγγνώμη

Εντιτ: Μέχρι κι η μάνα μου μού τα χώσε».

Τα παραπάνω είχε γράψει η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτηση της στο facebook.

 

 

Η δημοσιογράφος διέγραψε την προηγούμενη ανάρτησή της μετά το δημοσίευμα του Νίκου Μπογιόπουλου στον «Ημεροδρόμο» με τίτλο “Κρίμα κυρία Ακρίτα…”.

Μπογιόπουλος: “Κρίμα κυρία Ακρίτα…”

Μετά από τοποθέτηση του Δ.Κουτσούμπα στη Βουλή, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα είχε προχωρήσει στην παραπάνω ανάρτηση στο facebook.

Σημείωση 1η: Το πρόβλημα ξεκινάει από την επιλογή να θες να τους τσουβαλιάσεις όλους. Διότι όταν επιχειρείς να τσουβαλιάσεις πράγματα που δεν τσουβαλιάζονται, αναγκάζεσαι να εμφανίζεις ακόμα και τον Τσαουσέσκου σαν… “τέκνο” του Στάλιν ώστε μετά να ζητάς να… απολογηθεί (!) το ΚΚΕ (!!), για βιασμό της Κομανέτσι που η ίδια, όμως, τον…. διαψεύδει. Μύλος… Αλλά, ας τα πάρουμε με τη σειρά: Να απολογηθεί το ΚΚΕ (και η ΕΣΣΔ) για τον Τσαουσέσκου για ποιο πράγμα; Που ο Τσαουσέσκου ήταν το αγαπημένο παιδί της GATT στην οποία προσχώρησε το 1971; Που ήταν το αγαπημένο παιδί της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ , όπου και προσέφυγε το 1972; Που ήταν το αγαπημένο παιδί της Δύσης με τις κοινοπραξίες των πολυεθνικών στο έδαφος της Ρουμανίας ήδη από 1966 με την Ρενό και από το 1968 με την Pepsi Cola; Που ήταν τόσο αγαπημένο παιδί της Δύσης ώστε στον πόλεμο των 6 Ημερών το 1967 να είναι η μοναδική “σοσιαλιστική” χώρα που δεν διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ και ένα χρόνο μετά ακολουθούσε το δόγμα της Δύσης όσον αφορά την καταδίκη της Σοβιετικής Ενωσης για τα γεγονότα στην Τσεχοσλοβακία; Που ήταν τόσο αγαπημένο παιδί της Δύσης που έσπευδε ο Νίξον το 1969 στη Ρουμανία με τον Τσαουσέσκου να τον υποδέχεται πρωτοπανηγυριώτης με παραδοσιακούς ρουμανικούς χορούς; Για ποιο πράγμα να απολογηθεί το ΚΚΕ; Για τις σχέσεις του λεγόμενου “ΚΚΕ εσωτερικού” με το Βουκουρέστι και τον Τσαουσέσκου;

Σημείωση 2η: Να απολογηθεί το ΚΚΕ για τα “ανείπωτα μαρτύρια που πέρασε επί χρόνια η μεγάλη Νάντια Κομανέτσι στα χέρια του γιού του Τσαουσέσκου” και για τον βιασμό της Κομανέτσι από τον γιό του Τσαουσέσκου; Σύμφωνοι, να… απολογηθεί. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι είναι βέβαιο ότι το ΚΚΕ… οφείλει να απολογηθεί για κάτι τέτοιο, πρέπει να απολογηθεί (το ΚΚΕ!) για έναν “βιασμό” που τον έχει αρνηθεί η ίδια η Κομανέτσι; Να απολογηθεί το… ΚΚΕ για έναν “βιασμό” που η ίδια η Κομανέτσι τον αρνείται, διαψεύδοντας (https://www.theguardian.com/sport/london-2012-olympics-blog/2011/dec/14/50-olympic-moments-nadia-comaneci) ακόμα και την μάνα της, επειδή αυτή η  διάψευση καταγράφεται στα “ψιλά” των… δημοκρατών της ενημέρωσης;  Η’ μήπως θα πρέπει να απολογηθεί το ΚΚΕ για και τα ανάποδα; Επειδή, δηλαδή, η Κομανέτσι, που μπορεί να είχε μαυρίσει η ζωή της στην Ρουμανία, όπως λέει, αλλά για τον βιαστή της (για τον οποίο, μάλιστα, οφείλει να απολογηθεί το… ΚΚΕ) ισχυρίζεται όταν μιλάει γι’ αυτόν ότι – η Καθημερινή τα γράφει – της “φαινόταν καλό παιδί” και ότι “εγώ είχα ακούσει ότι βοήθησε πολύ κόσμο”;… Γιατί απ’ όλα να… απολογηθεί το ΚΚΕ; Που την βίασε (;), που δεν την βίασε (;) ή που της φαινόταν καλό παιδί;…

Σημείωση 3η: Να απολογηθεί το… ΚΚΕ και για τα “σεξουαλικά σκάνδαλα που έγιναν επί Στάλιν στα μπαλέτα Μπολσόι” και όλα τα υπόλοιπα “φρικαλέα”.  Σύμφωνοι, να… απολογηθεί (το… ΚΚΕ). Μόνο που όλα αυτά – όποιος θέλει μπορεί να δει και το σχετικό ντοκιμαντερ Bolshoi Babylon  – αφορούν σε ζητήματα που συγκλόνισαν το Μπολσόι καμιά 60αριά χρόνια μετά τον θάνατο του Στάλιν. Και καμιά 30αριά χρόνια μετά από την πτώση της ΕΣΣΔ…

Σημείωση 4η: Κρίμα κυρία Ακρίτα, κρίμα αγαπητή Ελενα…

Νίκος Μπογιόπουλος.