Δολοφονία Κατσούρη: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 43χρονος Έλληνας οπαδός
8 months, 5 days ago
6

Ελεύθερος αναχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (22/8) από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 43χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συλληφθεί για την αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας με ένταλμα που εξέδωσαν οι αρμόδιες Αρχές. Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του κατηγορουμένου ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για το εάν θα έπρεπε να επιβληθούν στον 43χρονο περιοριστικοί όροι.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος χωρίς όρους ενώ η ανακρίτρια τάχθηκε υπέρ της επιβολής του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα. Πλέον τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα θα λύσει το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει. Πάντως ο κατηγορούμενος από σήμερα είναι ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές προχώρησαν στην έκδοση εντάλματος σε βάρος του 43ρονου, καθώς αυτός φέρεται να είχε ταυτοποιηθεί ως ένας εκ των συμμετεχόντων στην επίθεση μέσω βίντεο και αναρτήσεων, οι οποίες ανέφεραν πως συμμετείχε στα αιματηρά επεισόδια.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του σήμερα στην ανακρίτρια υποστήριξε πως το επίμαχο διάστημα βρίσκονταν εκτός Αθηνών (2/8 έως 8/8) για διακοπές και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά.

Προς ενίσχυση δε του ισχυρισμού του φέρεται να προσκόμισε στην ανακρίτρια και συγκεκριμένα στοιχεία, όπως εισιτήρια, αποδείξεις διοδίων, πληρωμές μέσω κάρτας. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως έχει αποστασιοποιηθεί από το σύνδεσμο.

Μάλιστα, πριν ξεκινήσει η απολογία του 43χρονου, ως μάρτυρας στην ανακρίτρια είχε καταθέσει και η σύντροφός του η οποία υποστηρίζει πως ήταν μαζί.

Την ίδια στιγμή πάντως οι έρευνες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη συνεχίζονται με τις Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αιματηρή επίθεση και υπό τα δεδομένα αυτά δεν αποκλείεται και η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης άμεσα.