Η Αργεντινή εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023
1 year, 1 month ago
6

Μπορεί η Αργεντινή να κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ του 2019, ωστόσο δεν θα λάβει μέρος στην τελική φάση της διοργάνωσης του 2023 που θα διεξαχθεί το διάστημα 25 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

Το συγκρότημα από τη Νότια Αμερική γνώρισε ήττα-σοκ 79-75 στη Μαρ ντελ Πλάτα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία θα δώσει για τρίτη διαδοχική φορά το «παρών» στη μεγαλύτερη διοργάνωση του μπάσκετ, ύστερα από απουσία 36 ετών. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους διαφορά (59-42), περίπου 12 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ωστόσο δεν παρέδωσαν τα όπλα και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» τους 8.000 Αργεντινούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου “Polideportivo Islas Malvinas”.

Η Δομινικανή Δημοκρατία κατετάγη δεύτερη στον 5ο όμιλο της Β΄ φάσης των προκριματικών στην αμερικανική ζώνη με ρεκόρ 9-3, μένοντας πίσω από τον Καναδά (11-1). Η Αργεντινή είχε ρεκόρ 8 νίκες-4 ήττες και κατετάγη τέταρτη, καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με τη Βενεζουέλα (8-4), με αποτέλεσμα να μείνει εκτός… νυμφώνος. Έτσι, η «αλμπισελέστε» είδε να σπάει το ρεκόρ της των εννέα διαδοχικών συμμετοχών σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα απουσιάσει από το τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 1982!

real.gr